Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Peste 100 de incendii de vegetație în șapte zile, în județul Sibiu. ISU: Respectați interdicțiile

Peste 100 de incendii de vegetație în șapte zile, în județul Sibiu. ISU: Respectați interdicțiile

Pompierii sibieni atrag din nou atenția comunității asupra faptului că arderile de vegetație pot duce la incendii de proporții, care nu pot fi controlate cu ușurință.

Atenționarea este făcută din nou în contextul în care numărul incendiilor de vegetație a crescut foarte mult în ultima perioadă. Doar în ultimele șapte zile, 114 incendii de acest fel au fost stinse de pompierii sibieni.

„Atragem atenția populației, să respecte interdicțiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă când condițiile meteorologice favorizează răspândirea flăcărilor! Astfel de intervenții sunt dificile deoarece, de cele mai multe ori, autospecialele pompierilor nu pot ajunge în zona focarelor de incendiu din cauza lipsei căilor de acces. De asemenea există riscul de a nu avea surse de alimentare cu apă în zonă sau suprafața care arde să fie foarte mare”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

În incendiile de săptămâna trecută au ars 500 de hectare de vegetație.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Gigi

Acum 8 luni

Pompieri, nu mai atrageți atenția, ați tot făcut asta și de la an la an, sunt tot mai multe incendii de vegetație. N-ar fi cazul sa începeți cu amenzi usturătoare? Meritam și noi un aer mai curat, meritați și voi puțină liniște și merită și animăluțele din fânețe dreptul la viață. NU?
Raspunde

Echo

Acum 8 luni

Garda de mediu ar trebui să dea niste amenzi. Anul trecut a apărut și legea compostului - este interzis să arzi deșeuri vegetale. Sănătatea tuturor este afectată de aceste arderi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus