Marţi,
27.09.2022
Cer Senin
Acum
16°C

FOTO VIDEO Prima crypto pădure plantată într-o comună din Alba, de un grup de sibieni

FOTO VIDEO Prima crypto pădure plantată într-o comună din Alba, de un grup de sibieni

Tinerii de la Elrond Wizards, compania sibiană de cryptomonede, au plantat weekend-ul trecut 20.000 de puieți într-o comună din județul Alba, aflată la 50 de kilometri de județul nostru.

Comuna Șpring se bucură de 20.000 de puieți care în câțiva ani, odată crescuți, vor contribui considerabil la o calitate mai bună a aerului. Campania a fost lansată de un grup de sibieni care lucrează cu NFT-uri și au decis ca din banii câștigați să facă un gest nobil și să contribuie la mediul înconjurător.

Cosmin Pușcaș, Alex Pușcaș, Flavius Eremia și Răzvan Sădeanu sunt cei patru sibieni de la Elrond Wizards care au pus la cale întregul proiect. Au creat mai multe proiecte de artă digitală, pe care oamenii din spațiul crypto le-au putut achiziționa.

„Noi fiind o echipă de tineri implicați în lumea crypto, având în vedere faptul că a venit acest val de NFT-uri, am văzut o oportunitate de unde putem face mai mult bine în lume, pentru că știm cu toții că în România împăduririle stau foarte prost. De aceea, am venit aici să împădurim 5 hectare. Este prima crypto pădure, primul proiect din România de acest fel creat în urma unei arte digitale”, spun aceștia.

Primarul comunei, Iulia Stănilă, spune că împădurirea ar fi fost mult mai dificilă fără ajutorul sibienilor, pentru că un astfel de demers este foarte costisitor. „Conform amenajamentului silvic noi nu am fi avut voie să exploatăm, pentru că în ultimii zece ani deloc nu s-a împădurit. Ați apărut exact la momentul potrivit, pentru că bugetul local este unul mic, trebuia să suportăm noi această cheltuială de peste 80.000 de lei”, spune primărița.

iulia stănilă primar comuna șpring

Tinerii spun că puțin peste o treime din NFT-urile vândute au ajutat la demararea campaniei.  

„Avem 3.333 de bucăți diferite dintre care am vândut undeva la 1.200. Cu o parte din banii strânși am reușit să venim aici să plantăm. Dacă deții un vrăjitor e ca și cum ai planta indirect aproape 20 de puieți.”

Cu restul banilor donați de sibieni, copiii cu rezultate speciale la învățătură din comuna Șpring ar putea merge într-o tabără.

Foto/video: Bogdan Tătăroiu

plantare puieți comuna șpring elrondplantare puieți comuna șpring elrondplantare puieți comuna șpring elrond iulia stănilă plantare puieți comuna șpring elrondplantare puieți comuna șpring elrond

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus