Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

S-a elucidat misterul: bolovanul de peste 40 de kg căzut într-o casă din Hunedoara provenea dintr-o explozie de la un km distanță

S-a elucidat misterul: bolovanul de peste 40 de kg căzut într-o casă din Hunedoara provenea dintr-o explozie de la un km distanță

Bolovanul care a căzut marţi prin acoperişul şi tavanul unei case din municipiul Hunedoara era o bucată de zgură rezultată în urma unei detonări efectuate de o societate în incinta fostului combinat siderurgic din localitate, a informat miercuri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Platforma de lucru se află la o distanţă de circa un kilometru de locul în care a căzut bucata de zgură, un alt fragment, din acelaşi material, fiind găsit de poliţişti în curtea unei alte case din Hunedoara, incidentul fiind reclamat la Poliţie.

"În urma cercetărilor s-a stabilit că cele două corpuri căzute la cele două imobile sunt bucăţi de zgură, care au provenit în urma detonării unei bucăţi de zgură, activitate desfăşurată la aproximativ un kilometru de imobilele în cauză, respectiv în incinta fostului combinat siderurgic, pe actuala platformă, unde două societăţi comerciale desfăşoară activităţi de excavare şi colectare a deşeurilor metalice", se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara, remis AGERPRES.

Citește și Un bolovan de peste 40 de kg a căzut din cer în camera unei fete din Hunedoara

Ancheta în acest caz este în desfăşurare, urmând ca din cercetările efectuate să se stabilească toate împrejurările în care s-au comis aceste incidente.

Poliţiştii vor verifica şi dacă activităţile din incinta fostului combinat, desfăşurate de către cele două societăţi comerciale, s-au efectuat cu respectarea prevederilor legale.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă.

O piatră cu o greutate de peste 40 de kilograme şi cu o lungime de 30 de centimetri a căzut marţi prin acoperişul unei case din municipiul Hunedoara şi prin plafonul camerei de la etajul întâi, fără să producă victime omeneşti, doar pagube materiale.

O mamă cu doi copii minori, care se afla în casă la momentul incidentului, a scăpat fără probleme pentru că era la parterul locuinţei.

Incidentul a fost anunţat autorităţilor, care au deplasat la faţa locului două autospeciale şi un echipaj CBRN (Chimic Radiologic Biologic şi Nuclear) care a efectuat măsurători asupra pietrei, în urma analizei rezultând că aceasta nu prezenta pericol radiologic. 

foto ISU Hunedoara

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Trotineta

Acum 2 ani

Își împart valoarea meteoritului niște băieți șmecheri de la stat iar proprietarii casei rămân să fluiere a pagubă. Sunt curios cât primesc pentru cooperare ăia de la cele doua firme din incinta combinatului.
Raspunde

Kokos

Acum 2 ani

Ba , voi vedeti numai conspiratii peste tot???? Ala clar nu e meteorit , e zgura toata ziua , un meteorit se dezintegreaza in atmosfera sau , daca mai ramane o bucata din el , atunci trebuie sa fie arsa de la frecarea cu aerul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus