Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
0°C

Prefectul anunță că va cere guvernului să aloce fonduri pentru familiile afectate de explozia din Valea Aurie

Prefectul anunță că va cere guvernului să aloce fonduri pentru familiile afectate de explozia din Valea Aurie

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, a anunțat la finalul ședinței Colegiului Prefectural de marți, că va face demersurile necesare pentru ca Guvernul României să aloce fonduri pentru familiile afectate de explozia de duminică dimineața din cartierul Valea Aurie.

Mai întâi specialiștii în asistență socială din Sibiu au demarat o serie de anchete sociale, programate pentru săptămâna aceasta, în urma lor putându-se stabili nevoile familiilor afectate și eventualele sume de bani care le vor fi alocate.

”În acea zi, când s-a întâmplat explozia, am fost și eu acolo. Sunt 16 apartamente afectate, cu tot cu cel în care s-a întâmplat. Au fost de față și reprezentanții primăriei, de la Poliția Locală a fost domnul Aldea, și eu cred că primăria Sibiu are tot ce-i trebuie și este pregătită să asigure o locuință, cu toate condițiile necesare, până la rezolvarea situației de acolo. Reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcții a fost acolo, a fost realizat un raport de eveniment și în urma acestui raport mai mult ca sigur se cere realizarea unei expertize privind starea blocului”, a declarat prefectul Mircea Crețu.

”Eu nu am informații că vreunul dintre cei afectați a cerut un spațiu unde să stea”, a mai completat prefectul.

Prezent la ședință, Lucian Trefaș, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații Urgență „Dr. Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu a anunțat că încă nu se știe exact care a fost cauza acumulării de gaze, de la care s-a produs explozia.

”Orice situație de urgență se poate preveni. În cazul exploziei de la Sibiu cauza a fost acumularea de gaze. Sunt diferite probleme care este posibil să fie identificate de alte organe. La momentul intervenției toate erau distruse, e foarte greu să îți dai seama de unde ar putea proveni acumularea de gaze”, a declarat Lucian Trefaș, inspectorul șef al ISU Sibiu.

Reamintim că o explozie puternică s-a produs duminică dimineața pe strada Iazului din Valea Aurie, două persoane pierzându-și viața în apartamentul unde a avut loc deflagrația. Alte 20 de persoane au fost evacuate de urgență, 15 locuințe fiind afectate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1462

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Doru

Acum 2 luni

Buuun,sa fie toti despagubiti din fonduri publice! Iar noi,cei care platim cateva sute de lei anual pt o asigurare sa ne scriem mare pe frunte " IDIOTI" !
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Lasati teroristii ISU ca au eliberat si camuflat cele mai multa avize/autorizatii la foc false din Europa. Apelati la INSEMEX Petroșani, sunt seriosi si autorizati international. Guvernul doar distruge si jefuieste, nu repara.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus