Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
23°C

Luni începe simularea Evaluării Naționale. Peste 3.700 de elevi vor susține examenul

Luni începe simularea Evaluării Naționale. Peste 3.700 de elevi vor susține examenul

În perioada 4 – 6 aprilie, 3.705 elevi din 101 de unități de învățământ cu personalitate juridică din județul Sibiu vor putea susține simularea examenului de Evaluare Națională pentru clasa a VIII-a.

Probele din cadrul simulării încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în sălile de examen este permis până la ora 8.30. Timpul destinat unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.

Și în acest an, subiectele pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sunt redactate sub forma unei broșuri și se vor tipări față-verso, așa cum sunt transmise de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Repartizarea candidaților pe săli se va realiza astfel încât elevii să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase, fără a amesteca colectivele de elevi.

Rezultatele obținute de elevi la  simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a ” sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.”

Notele obținute se trec în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului.

Calendar Simulare Evaluarea Națională 2022 (pentru clasa a VIII-a)

04 aprilie 2022 – Limba și literatura română – probă scrisă

05 aprilie 2022 – Matematică – probă scrisă

06 aprilie 2022 – Limba și literatura maternă – probă scrisă

14 aprilie 2022 – Afișarea rezultatelor

Foto ilustrativă: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus