Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Raport Google: NATO şi armate ale unor ţări est-europene au fost vizate de hackeri ruşi

Raport Google: NATO şi armate ale unor ţări est-europene au fost vizate de hackeri ruşi

Hackeri ruşi au încercat recent să spargă reţelele NATO şi ale armatelor unor ţări est-europene, afirmă Grupul de analiză a ameninţării al Google, într-un raport publicat miercuri, scrie Reuters, citat de Agerpres.

Raportul, care nu precizează ce armate au fost vizate, indică drept sursă a acestei "campanii de phishing" un grup de hackeri din Rusia denumit Coldriver sau Callisto.

Autorii raportului menţionează că hackerii au trimis mesaje înşelătoare din conturi de Google nou create către conturi pe alte platforme şi că rata de succes a campaniei nu este cunoscută.

Rusia, vizată de Occident cu sancţiuni masive după decizia de a invada Ucraina, dezminte în mod repetat lansarea de atacuri informatice asupra unor obiective occidentale.

În 2019, Callisto a fost prezentat de firma finlandeză de securitate informatică F-Secure Labs drept "actor maliţios neidentificat şi avansat interesat în colectarea de informaţii privind politica externă şi de securitate" a Europei.

Acelaşi grup a vizat şi Centrul de excelenţă al NATO, se arată în raportul de miercuri, fără alte detalii.

NATO nu a comentat direct raportul Google, notând într-un comunicat că alianţa "constată activităţi informatice maliţioase în fiecare zi".

"Centrele de excelenţă ale NATO colaborează cu Alianţa, dar nu fac parte din ea. Menţinem legătura cu ele în această problemă", se adaugă în comunicatul Alianţei nord-atlantice. 

foto depositphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

No fain...

Acum 1 an

Din toată povestea asta, cel mai mare hacker pare a fi Google însuși! :-)

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus