Joi,
01.12.2022
Light Intensity Drizzle
Acum
3°C

Primăria Șelimbăr caută 3 candidați pentru Consiliul de Administrație al ”Șopa Șelimbăr” SRL. Condițiile care se impun

Primăria Șelimbăr caută 3 candidați pentru Consiliul de Administrație al ”Șopa Șelimbăr” SRL. Condițiile care se impun

Administrația locală din Șelimbăr anunță deschiderea procedurii de selecție pentru Consiliul de Administrație al Societății „Șopa Șelimbăr”.

Este vorba de trei persoane, existând 11 puncte de condiții și criterii. Persoanele selectate trebuie să aibă cetăţenie română sau a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparţinând SEE;

Acestea trebuie să aibă experiență în îmbunătățirea performanței societăților sau regiilor autonome pe care le-au administrat sau condus, să nu se afle în vreuna din cauzele de incompatibilitate prevăzute de Legea societăţilor nr. 31/1990 (art. 73 indice 1 coroborat cu art. 6 alin. (2)), să aibă cunoştinţe referitoare la aspectele specifice activităţii unei societăţi publice, să nu fie sau să nu fi fost în ultimii 3 ani în stare de litigiu sau în situaţie de conflict cu societatea ”Șopa Șelimbăr” SRL sau cu o autoritate tutelară a societăţii menţionate și să nu fie membri ai mai mult de trei Consilii de Administraţie la întreprinderi publice, luându-se în calcul şi postul pe care îl vor ocupa, dacă va fi cazul, în Consiliul de Administraţie al societăţii ”Șopa Șelimbăr” SRL.

De asemenea, este necesar să nu se afle într-una din situaţiile prevăzute de art. 80-90 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, precum şi cele referitoare la conflictul de interese.

Starea de sănătate corespunzătoare exercitării funcţiei de administrator pentru care candidează și să dețină cazier judiciar şi cazier fiscal fără incidente incompatibile cu calitatea de administrator.

Nu va fi numit administrator persoana împotriva căreia s-a pronunțat o hotărâre definitivă de atragere a răspunderii în baza Legii 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările și completările ulterioare, timp de 10 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii.

Procedura de desfășurare a selecției și alte detalii sunt disponibile pe site-ul Primăriei Comunei Șelimbăr.

Societatea Șopa SRL va avea în administrare locurile de agrement din zona Șopa din Șelimbăr, care cuprinde lacuri, trasee pentru biciclete și locuri de promenadă și recreere.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus