Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

DNA: Trei polițiști sibieni trimiși în judecată pentru luare de mită de la doi avocați

DNA: Trei polițiști sibieni trimiși în judecată pentru luare de mită de la doi avocați

DNA anunță miercuri trimiterea în judecată a trei polițiști din cadrul IPJ Sibiu pentru luare de mită.

Conform rechizitoriului, cei trei polițiști sunt acuzați că au luat mită de la doi avocați prinși în trafic cu viteză.

Interesant este că unul din polițiști a luat mită și cu un coleg și cu celălalt, el schimbând echipajul cu care a ieșit în teren.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia anunță miercuri că au dispus trimiterea în judecată, în două dosare distincte, a următoarelor persoane:

  • VÎLCICĂ EUGEN și CRUCIATU MARIUS GIORGEL, la data faptelor agenți de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu – Serviciul Rutier, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
  • VÎLCICĂ EUGEN, TUDOSOIU NICOLAE, la data faptelor agenți de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu – Serviciul Rutier, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

”În datele de 24 respectiv 31 octombrie 2020, cei patru agenți de poliție, organizați în două echipaje diferite de poliție, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi primit în legătură cu exercitarea acestor atribuții sumele de 100 lei respectiv 200 lei, de la doi conducători auto, (avocați) depistați în trafic că circulau cu o viteză mai mare decât cea maxim admisă.

Sumele de bani menționate mai sus ar fi fost primite de inculpați după ce au aplicat celor doi participanți la trafic minimul sancțiunii prevăzute de legislație pentru abaterea comisă”, se arată în comunicatu

Dosarele a fost trimise spre judecare Tribunalului Sibiu.

Față de cei doi avocați procurorii anticorupție au dispus renunțarea la urmărire penală pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

De asemenea, ambii inculpați vor presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 30 de zile.

Citește și: 

Dosarul polițiștilor șpăgari: opt au fost au fost arestați, doi așteaptă azi decizia judecătorului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Gerlinde Vidrighin

Acum 1 an

Toți ”ardeleni”!
Raspunde

C. Tățean

Acum 1 an

Darea de mită nu se mai pedepsește ? Mai ales că e vorba de avocați, care apără legea. Iar polițiștii oare au salarii mai mici de 1500 de lei ? Că în fața instituției e plin de mașini...
Raspunde

Xxz

Acum 1 an

pai si avocatii au scapat asa usor fara nici o pedeapsa? ca ma gandesc ca nu erau sub acoperire si nici nu se aflau in exercitarea vreunei functii in aceast sens... ei au voi sa dea mita (daca ai prinde bine daca nu si-au facut prieteni) si altii nu?
Raspunde

Ahahah

Acum 1 an

Ce nume de ardeleni :))) de pe la Dunăre
Raspunde

Xxx

Acum 1 an

Avocații aia sunt triplu vinovați: au încălcat regulile de circulație...au dat mită...și pe deasupra ( cel mai josnic...grav...și de neiertat) sint turnători( mai ales după ce...parțial au fost iertați..deci în loc să se bucure. .in ticăloșenia lor au turnat)!!!
Raspunde

Cei 4 politisti..

Acum 1 an

Erau de fapt doar 3. Te-apuca durerile cand vezi cum se numara politistii, intre ei. Pe Valcica ar trebui sa-l bage automat la recidiva :)
Raspunde

Politia si justitia romana

Acum 1 an

Cititi cu atentie numele din lista articolului de aici https://sibiu100.ro/featured/225096-cei-opt-politisti-de-la-rutiera-arestati-la-sfarsitul-lunii-mai-au-fost-eliberati-de-curtea-de-apel-alba-iulia/ Toti 3 au fost supravegheati timp de 2 ani, iar in iunie 2021 au fost arestati preventiv si dupa 2 saptamani eliberati si abia astazi (dupa 2 ani de la comiterea faptelor) au fost trimisi in judecata pt mita luata in 2020. Sper sa treaca acest comentariu, chiar daca face trimitere catre "concurenta"
Raspunde

Mircea

Acum 1 an

Nuuuu cred, iara militia de la Circulatie? Imposibil! Mai ales dupa cei 25 cercetati acum un an sau doi... Tz-tz...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus