Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Directorul DSP Sibiu e schimbat din funcție și se acuză o mișcare politică. PSD: ”Nici măcar nu e membru de partid”

Directorul DSP Sibiu e schimbat din funcție și se acuză o mișcare politică. PSD: ”Nici măcar nu e membru de partid”

Florin Chetroni, juristul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, este de mâine noul director general al instituției, în urma unei decizii a Ministerului Sănătății.

Schimbarea din funcție a lui Lucian Blăguțiu este văzută în instituție ca o mișcare politică. ”Trebuie să vină ai noștri, așa se traduce mutarea”, spune un angajat al instituției. Liberalii sibieni susțin și ei că este o decizie politică, însă nu își asumă public asta. ”E o schimbare politică făcută de PSD. Ministerul Sănătății și direcțiile de sănătate publică sunt gestionate de către PSD”, spun surse din cadrul organizației.

Social-democrații, pe de altă parte, susțin că noul director, Florin Chetroni, nici măcar nu este membru PSD și arată cu degetul spre liberali. ”Noi nu schimbăm funcționari publici, am schimbat subprefecții, acestea sunt schimbări politice, schimbări pe care ni le asumăm. Noi nu amestecăm lucrurile, așa cum fac liberalii. Florin Chetroni nu este membru PSD, nu e susținut de PSD Sibiu, e problema ministerului când și cu cine schimbă un director interimar”, spun social-democrații, la fel, fără să-și asume punctele de vedere.

Florin Chetroni spune și el că nu vede promovarea lui ca o mutare politică, mai ales că nu este membru de partid.

”În momentul de față, urmează ca mâine să preiau atribuțiile și vom discuta. Sunt o grămadă de proiecte aflate în derulare și nu aș vrea să mă pronunț fără a avea cunoștință de toate.

Eu nu sunt membru PSD, mă onorează decizia ministerului, nu cunosc motivele dar se pare că s-a decis să fie o persoană din interiorul instituției tocmai în vederea asigurării continuității desfășurării activității DSP. Așa cum v-a parvenit și dvs. informația, este o numire temporară, pe o perioadă determinată și urmează să vedem ce urmează să decidă ministerul și cum vor evolua lucrurile. Nu am legături, mai degrabă... alții au spus alte lucruri. Mă onorează această propunere, urmează să-mi desfășor activitatea astfel încât să asigur continuitatea managementului Direcției Județene de Sănătate Publică, urmând politica ministerului Sănătății”, a declarat Chetroni pentru Turnul Sfatului.

Lucian Blăguțiu, director al instituției până mâine, spune că este pregătit să predea actele.
”De mâine voi preda postul de director al DSP Sibiu, instituția urmează să aibă o altă conducere. Urmează să facem procesele verbale de predare-primire, iar apoi îmi voi prelua vechea funcție în cadrul instituției, cea de inspector sanitar șef.

Sursa foto: Facebook / Florin Chetroni

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3298

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Canaris

Acum 5 luni

Ati observat ce privire are omul nostru ? ....N as imparti un cort cu el peste noapte.....

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un sibian

Acum 5 luni

si daca "nu e nici macar membru de partid" de ce va mai turati???
Raspunde

Kokos

Acum 5 luni

Hopaa , chiar ieri i-am cerut inca o data demisia lui blagutiu pentru raportarile stiintifico-fantastice de cazuri covid(2 marti si 151 ieri) si azi este demis! E bine asa , sa vedem ce face noul director.
Raspunde

Actor

Acum 5 luni

Acesta este precum o conserva ruseasca. A stat in adormire si acum este activat! (S-a interesat Rafila in teritoriu,a auzit ca liberalul este rau, a aflat de conserva ca este minunata, si PAC!, l-a pus director)
Raspunde

Ludmila Ciubăr

Acum 5 luni

Îmi vine să dau la rațe când văd ce furunculi sunt în instituțiile publice!
Raspunde

Sparrow

Acum 5 luni

Eu l-am cunoscutul multi ani in urmā pe Florin, pe când îsi fācea ucenicia la Atlassib, iobāgind ca multi altii pentru o bucata de pâine. Ceea ce , o pot confirma toti " holdingarii " a fost o extraordinarā sansā de a oteli caractere. Tot ce pot spune despre Florin din postura de coleg este cā e un tip extrem de energic si motivat. Cum alege el sā-si canalizeze eforturile, în ce directii si ce partituri I se dau sā recite, astea e strict problema dumnealui. Nu-i fac lobby, cā eu l-am cunoscut pe alte paliere profesionale decât in prezent, eram amândoi mult mai tineri si mai idealisti , dar sper cā mai are incā " vibe" -ul āla hotārât sā facā treaba bunā. By the way, e prototipul classic al moldoveanului generos congenital, dacā poate sā ajute, ajutā cu inima larg-deschisā

Raspunde

Vasilikis

Acum 5 luni

La cata impostura și incompetenta este în DSP SIBIU nici nu mai contează vreo schimbare de director... ATENȚIE : sunt și vor fii doar directori, nu manageri
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus