Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

VIDEO Pe locul primei manifestații, revoluționarii sibieni l-au omagiat pe Puiu Fesan pe ultimul drum

VIDEO Pe locul primei manifestații, revoluționarii sibieni l-au omagiat pe Puiu Fesan pe ultimul drum

În ziua înhumării, revoluționarii au adus un omagiu lui Puiu Nicolae Fesan, maistrul alături de care au cântat ”Deșteaptă-te, române!” primii muncitori sibieni, la Revoluția din 1989.

În ultimul drum dinspre biserică spre Cimitirul municipal, cortegiul funerar a oprit în dreptul magazinului Dumbrava. ”În dimineața zilei de 21 decembrie 1989, prietenul și camaradul nostru Puiu Nicolae Fesan, împreună cu alți colegi de-ai noștri, 20 până la 30 de persoane, au început în jurul orei opt dimineața prima mișcare împotriva dictaturii ceaușiste, făcând un cerc și cântând «Deșteaptă-te, române!» în această zonă, în fața magazinului Dumbrava. Atunci s-au făcut primele arestări și, de fapt, asta a declanșat Revoluția de la Sibiu. În amintirea acelei zile extraordinare, după ani de zile, noi, Asociația - în mod special Puiu Nicolae Fesan - am însemnat locul cu această stâncă. Aceasta reprezintă partea neșlefuită a Revoluției”, explică Dan Toader, reprezentant al Asociației Sibiu Decembrie `89, asociația de revoluționari din care făcea parte și Puiu Fesan.

”Glorie! În dimineața zilei de 21 decembrie 1989, în această piață, 28 de sibieni au manifestat pentru prima dată împotriva dictaturii comuniste”, mesajul de pe bucata de stâncă amplasată în fața magazinului Dumbrava

Puiu Nicolae Fesan a decedat la vârsta de 68 de ani. Fost secretar de stat pe problemele revoluționarilor, el s-a retras din viața publică, din motive de sănătate, la finele anului trecut.

Citește și VIDEO A murit Puiu Fesan. ”Cine are curaj și sânge de român să vină alături de mine”, striga Fesan la Revoluție

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Sparrow

Acum 1 an

Glorie eternā tuturor celor care, fārā sā stie ce le va aduce ziua de mâine, s-au manifestat LIBER in primele ceasuri din Decembrie'89 ! Fārā ei, nu aveam acum libertatea de a fi aroganti fata de valorile sociale de care ne batem joc fārā pic de respect. Sā iti fie tārâna usoara eroule!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus