Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
4°C

VIDEO A murit Puiu Fesan. ”Cine are curaj și sânge de român să vină alături de mine”, striga Fesan la Revoluție

VIDEO A murit Puiu Fesan. ”Cine are curaj și sânge de român să vină alături de mine”, striga Fesan la Revoluție

Puiu Fesan, unul din maiștrii care a mobilizat muncitorii sibieni să iasă în stradă pe 21 decembrie 1989, s-a stins din viață în cursul zilei de marți, 5 aprilie.

În vârstă de 68 de ani, Puiu Fesan a decis să se retragă din viața publică la finele anului trecut. Atunci el a invocat probleme de sănătate în decizia de a renunța la funcția de secretar de stat în cadrul Secretariatului pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989.

Această poziție a fost ocupată de Puiu Fesan, membru PNL, în mai multe guvernări ale liberalilor. S-a remarcat în perioada 2008, când a avut o serie de ieșiri publice în care a denunțat numărul mare de certificate de revoluționar eliberate pe baza unor documente considerate false.

Puiu Fesan a fost maistrul din cadrul IUPS care, în noaptea de 20 spre 21 decembrie 1989, a mobilizat muncitorii din schimbul de noapte, cărora le-a povestit despre evenimentele care s-au petrecut în zilele trecute la Timișoara.”Cine are curaj și sânge de român să vină alături de mine, să văd pe cine mă bazez”, a strigat Puiu Fesan în hala fabricii, după cum își amintesc foștii săi colegi.

”Eram schimbul de noapte dinspre 20 spre 21. Ne-am făcut protecția muncii, ca în fiecare seară, după care maistrul meu, Puiu Fesan, ne-a strâns și ne-a povestit ce s-a întâmplat la Timișoara. Că trebuie să facem ceva. A scos o carte cu «Deșteaptă-te, române!», pe care noi nu îl prea știam, că nu s-a auzit de acest cântec și ni l-a tot citit, l-a tot citit, noi ne-am mai scris versurile pe ce hârtii am găsit și am început să-l cântăm. A venit și secretarul de partid, să ne spună să ne vedem de treabă, că în Sibiu nu se va întâmpla nimic”, povestea revoluționara Elena Țabrea pentru cititorii Turnul Sfatului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Condoleante familiei

Acum 6 luni

Dumnezeu sa-l ierte! Un om deosebit!!! O pierdere ptr Sibiu.
Raspunde

Asociatia Revolutionarilor '1989' Ploiesti

Acum 6 luni

Cu durere am aflat de trecerea la cele vesnice a celui ce a fost un Demn Revolutionar, Nicolae-Puiu Fesan ... ~ A militat consecvent pentru Victoria Revolutiei din Decembrie 1989, pentru apararea Statului de Drept in Romania si pentru recunoasterea valorilor morale, nationale si istorice ale celor care au luptat impotriva comunismului si care si-au jertfit viata pentru Libertate si Democratie ! ~ Sa-i aprindem o lumanare si sa-i pastram vie, amintirea ! DUMNEZEU sa-L primeasca in randurile celor Drepti ! Condoleante familiei si celor apropiati ... ! ing. Sorin-Ioan Nicolescu - vicepresedinte executiv al Asociatiei Revolutionarilor '1989' Ploiesti
Raspunde

Burnete ileana

Acum 6 luni

Odihnă veșnică în împărăția lui D. Dumnezeu Condoleante familiei.
Raspunde

Dancu

Acum 6 luni

Sincere condoleanțe familiei. In puținii mei ani la IUPS am avut onoarea sa l cunosc , dansul fiind bun prieten cu Martin G., șeful meu la Modelărie. Acestor ființe le datorez tot respectul/ pt ce m au învățat profesional dar și ca exemplu de oameni deosebiți intr o lume putedă , comunistă. Dumnezeu să-l odihnească !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus