Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Copiii din Cisnădie vor învăța handbal și fotbal la școală. Înscrierile au început în această săptămână

Copiii din Cisnădie vor învăța handbal și fotbal la școală. Înscrierile au început în această săptămână

Din această săptămână, copiii din Cisnădie care sunt atrași de sport se vor putea înscrie într-una din clasele cu profil sportiv din Cisnădie. Pentru a forma viitorii jucători de valoare, s-a decis înființarea unui profil sportiv, unde vor funcționa clase primare, gimnaziale, învățământ liceal, toate cu program sportiv integrat.

Sportul este, de câțiva ani, o prioritate pentru administrația locală din Cisnădie. Echipa fanion a orașului este formația de handbal feminin Măgura Cisnădie, o obișnuită a cupelor europene, dar sportivii cisnădieni excelează și la alte ramuri precum fotbal, ciclism sau tenis de masă.

„Pentru a forma viitorii jucători de valoare, încă din faza junioratului, am decis să înființăm un profil sportiv, unde vor funcționa clase primare, gimnaziale, învățământ liceal, toate cu program sportiv integrat. Este vorba despre Liceul Tehnologic Cisnădie unde, începând cu 11 aprilie se fac înscrieri la  clasa pregătitoare care de la clasa I va funcționa cu program sportiv integrat (11 locuri handbal/11 locuri fotbal). La clasa a V-a există un program sportiv integrat, 1 clasă, cu 2 grupe handbal și fotbal - 25 locuri. Pentru a fi admiși elevii trebuie să promoveze probe de aptitudini sportive”, a scris Gheorghe Huja, primarul orașului din Cisnădie, pe pagina sa de Facebook.

În ceea ce privește învățământul liceal, oferta cuprinde clasa a IX-a filieră vocațională, profil sportiv, calificare instructor sportiv (fotbal și handbal) cu 24 de locuri. De asemenea, pentru a a fi admiși elevii trebuie să promoveze probe de aptitudini sportive și să fie legitimați la un club sportiv. Pentru înscrieri sunt necesare următoarele documente: certificatul de naștere al copilului, actele de identitate ale părinților sau al tutorelui legal. Părinții divorțați depun la înscriere hotărârea judecătorească (copie) și 1 dosar tip plic de carton.

„Mișcarea înseamnă sănătate pentru trup și minte, iar la Cisnădie am făcut o prioritate din sport, dovadă fiind rezultatele echipei locale de handbal, dar și performanțele celorlalți sportivi din oraș. Dorim să formăm la Cisnădie o pepinieră de sportivi valoroși, să creștem jucători de top pentru că există un potențial uriaș printre cei mici. Ramuri sportive precum handbalul și fotbalul vor fi predate la formele de învățământ cu program sportiv integrat de la Liceul Tehnologic Cisnădie, începând cu anul școlar 2022-2023. Dorim să pregătim micii sportivi într-un mod profesionist, în baze sportive moderne, dotate cu toate cele necesare. Sunt convins că peste câțiva ani vom putea vorbi despre sportivi excelenți formați la școala din Cisnădie, sportivi care vor întări, de exemplu, lotul de handbal cu valori din oraș”, a mai scris primarul din Cisnădie.

Oferta li se adresează și copiilor din Cartierul Arhitecților care vor beneficia, în continuare, de transport gratuit asigurat de Primărie. Reprezentații instituției de învățământ iau în calcul inclusiv înființarea unui program de tip „After School”, adaptat dorințelor copiilor și părinților, în cazul în care vor exista solicitări în acest sens. Cei interesați să afle mai multe detalii se pot adresa reprezentanților Liceului Tehnologic Cisnădie la secretariatul școlii, de luni până joi între orele 08.00- 16.30 și vineri între orele 08.00 – 14.00 la telefon 0269 561072 și e-mail: grcisnadie@yahoo.com sau pe pagina instituției.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

John Doe

Acum 7 luni

Mda, Măgura Cisnădie, echipa fanion... Eterna mâncătoare de milioane de la buget, care e tot timpul aproape de a câștiga campionatul dar nu reușește niciodată... În rest, e bună orice investiție în sport.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus