Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

David și Denisa sunt olimpicii la geografie ai școlii din Hosman

David și Denisa sunt olimpicii la geografie ai școlii din Hosman

Școala Gimnazială din Hosman a avut anul acesta doi olimpici județeni la Geografie. Pentru mulți poate nu pare o realizare extraordinară, însă David, Denisa și profesorul care i-a pregătit știu câtă muncă se ascunde în spatele rezultatelor obținute. Ambii copii sunt din Hosman și sunt elevi în clasa a VIII-a.

Citește și „Alemănuța Toader, profesorul care aduce tehnologia în clase cu sobe înconjurate de garduri de sârmă”

David Cucu este elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Hosman, structură a școlii din Nocrich. Băiatul spune că-i place Geografia pentru că este o materie care-i arată lumea reală și pentru că îi dezvăluie, de multe ori, peisaje de neimaginat. Un aport important în dragostea lui pentru această materie îl are și profesoara lui, Alemănuța Toader, care l-a sprijinit în pregătirea pentru olimpiadă. Pentru David a fost prima dată când a participat la o olimpiadă, iar faptul că a ajuns la etapa județeană a însemnat foarte mult pentru el.

David scoala Hosman

„Faptul că am participat la această olimpiadă a fost un moment unic pentru mine, cu atât mai mult cu cât a fost prima dată când m-am înscris într-o astfel de competiție. Indiferent de rezultate, ceea ce contează este că eu niciodată să nu mă dau bătut și înțeleg că mereu este spațiu pentru mai mult”, spune David.

În timpul liber îi place să asculte muzică și să urmărească videoclipuri educaționale. De asemenea, băiatul este pasionat de jocuri video și de programare și visează ca într-o zi să creeze propriile jocuri video pe care să le vândă.

Denisa vrea să devină psiholog

Denisa Hodoș este și ea elevă în clasa a VIII-a la aceeași școală ca și David. Fata spune că este pasionată de călătorii și de aici se trage și dragostea ei pentru Geografie. Crede că această materie îi dă posibilitatea să descopere diferite locuri din lume. După participarea la o olimpiadă pe care o consideră foarte bine structurată rezultatele obținute arată munca depusă pe parcursul unui an. „Este munca mea depusă în ultimul an pentru studierea Geografiei României și a Platformei ArcGIS Online”, spune fata.

Denisa scoala Hosman

În timpul liber îi place să iasă cu prietenii, să citească sau să se uite la filme și seriale. Denisa spune că după terminarea studiilor își dorește să devină psiholog.

Profesoara lor de geografie, Alemănuța Toader este cum nu se poate mai mândră de acești copii. „Nu sunt primii, dar sunt unicii primi Olimpici Județeni la Geografie, de la Școala Gimnazială Nocrich, Hosman! Au avut curaj, au învățat mult și sunt foarte mândră de ei”, spune dascălul.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus