Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Belgia: un imigrant fără documente legale luptă în instanţă pentru a-şi recupera câştigul de 250.000 de euro câștigat la loterie

Belgia: un imigrant fără documente legale luptă în instanţă pentru a-şi recupera câştigul de 250.000 de euro câștigat la loterie

Un algerian de 28 de ani, care locuieşte fără documente legale în Belgia, a câştigat 250.000 de euro la un joc de noroc organizat de Loteria naţională belgiană şi luptă în prezent în instanţă pentru a-şi recupera suma câştigată, care nu îi va fi achitată decât dacă va putea să îşi dovedească identitatea, informează AFP, citat de Agerpres.

Contactat vineri de AFP, Alexander Verstraete, avocatul tânărului, a declarat că biletul câştigător se află în posesia unei instanţe din Bruges, după ce trei prieteni ai reclamantului au încercat fără succes să recupereze banii în numele acestuia.

Cei trei prieteni ai tânărului algerian, care provin tot din Magreb, au fost bănuiţi de tentativă de furt şi au trebuit să petreacă o noapte în arest preventiv săptămâna trecută, a subliniat avocatul belgian.

Parchetul din Bruges a deschis o anchetă pentru identificarea fericitului câştigător la loterie. El a putut să îi dezvinovăţească pe prietenii lui după ce s-a prezentat la Poliţie însoţit de avocatul lui, însă acum trebuie să-şi dovedească propria bună-credinţă.

"Clientul meu se află într-o situaţie ilegală, nu are niciun document şi nici nu deţine un cont în bancă. Suntem pe cale să căutăm aceste documente care vor putea să îi dovedească identitatea, iar el va trebui să-şi contacteze familia în Algeria", a declarat avocatul Alexander Verstraete.

Biletul câştigător a fost cumpărat în urmă cu câteva săptămâni în Zeebruges, oraş portuar belgian considerat o destinaţie preferată a migranţilor care încearcă să ajungă clandestin în Marea Britanie ascunşi în camioane şi în containere.

Potrivit avocatului Alexander Verstraete, clientul lui, care nu intenţionează să solicite azil pentru a rămâne în Belgia (întrucât nu provine dintr-o ţară aflată în război), a obţinut din partea autorităţilor belgiene promisiunea că nu va fi escortat la frontieră înainte de a-şi recupera câştigul obţinut la loterie.

Suma de 250.000 de euro era "marele premiu" al unui bilet de loterie de tip loz în plic din gama "Cash", vândut cu 5 euro şi care oferă posesorului "o şansă din 3,69" pentru recuperarea investiţiei, potrivit site-ului Loteriei naţionale belgiene.

Comerciantului care a vândut acest bilet de loterie îi este interzis să achite un astfel de câştig în numerar. Pentru orice câştig mai mare de 100.000 de euro, administratorii punctelor de vânzare îi trimit automat pe câştigători la sediul Loteriei naţionale din Bruxelles, a explicat Joke Vermoere, purtătorul de cuvânt al instituţiei belgiene.

Acolo s-au deplasat cei trei prieteni ai tânărului algerian, iar unul dintre ei a anunţat că poate să primească banii în contul lui bancar.

"Câştigătorul nu s-a prezentat la noi, noi nu l-am văzut, fapt care blochează pentru moment procedura de achitare a sumei câştigate", a declarat Joke Vermoere, fără să precizeze condiţiile sau natura documentelor solicitate. "Chestiunea se află de acum în mâinile Parchetului din Bruges", a adăugat purtătorul de cuvânt al Loteriei naţionale belgiene. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus