Duminică,
02.10.2022
Innorat
Acum
16°C

Peste 300 de sibieni s-au vaccinat împotriva SARS CoV-2 în ultima săptămână

Peste 300 de sibieni s-au vaccinat împotriva SARS CoV-2 în ultima săptămână

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 425.608 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapelor din Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 193.497 persoane cu prima doză de vaccin, 157.950 de persoane cu cea de-a doua doză și 74.161 persoane cu cea de-a treia doză.

Citește și „Sibiul termină campania de vaccinare pe locul 4 în România”

În cadrul Campaniei de vaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 – 11 ani au fost vaccinați până în prezent 529 copii.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 49 de persoane împotriva Covid-19, dintre care 3 cu doza I, 12 cu doza II și 34 cu doza III, fiind administrate 49 de doze de vaccin Pfizer și 0 doze de vaccin Pfizer Pediatric (P_Ped).  

Situația centralizată pentru perioada 08 – 14.04 se prezintă astfel:

Total doze administrate = 314 (D1 = 49, D2 = 102, D3 = 163)

Tipuri de vaccin administrate: Moderna = 1, Johnson&Johnson = 12, Pfizer = 290, Pfizer Pediatric (P_Ped) = 11.

Sutoritățile menționează faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 - Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Centru de vaccinare

Număr doze administrate în perioada

08 – 14.04

Număr doze administrate în ultimele 24h

(14.04)

SIBIU - PRIMĂRIA VECHE (Pfizer, Johnson & Johnson)

76

18

CISNĂDIE - CASA de CULTURĂ (Pfizer, Moderna)

22

3

MEDIAȘ - SALA de SPORT „Octavian Șerban” (Pfizer)

48

10

ȘELIMBĂR - SHOPPING CITY (Pfizer, AstraZeneca)

54

0

TĂLMACIU - ȘCOALA GENERALĂ Nr.2-SALA DE SPORT (Pfizer)

72

10

MEDICI de FAMILIE (Johnson & Johnson, Pfizer)

42

6

*CV = centru de vaccinare

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

No Name

Acum 5 luni

Ma mira ca mai promovati vaccinarea asta, demonstreaza mai mult subiectivismul dumneavoastra in loc sa apelati la impartialitatea impusa de meseria de jurnalist! Cu aceasta ocazie va rog sa va exprimati parerea despre situatia din Shanghai unde oamenii sunt carantinati, unii dintre ei in imposibilitate sa-si procure mancare, interzisi sa iasa din casa pana la efectuarea unei testari din partea autoritatilor semn ca certificatul de vaccinare nu mai reprezinta un bilet catre libertate! In acesti 2 ani am incercat sa nu incurajez pe cei de langa mine daca sa-si faca sau nu vaccinul pe motiv ca nu vreau sa fiu partas la eventuale efecte secundare sau la o infectare cu simptome grave! Fiecare e liber sa ia decizii pentru corpul sau si nu mai trebuie bombardat cu astfel de stiri! Stim foarte bine cat de aproape am fost in situatia sa fim obligati sa ne vaccinam toti chiar daca voi apelati la formulari de genul "autoritatiile recomanda... cei care vor se pot vaccina la centrul..." Stiu ca urmariti situatia din China, mi-am dat seama ca si in timpul pandemiei erati constienti si de parerile opuse ale altor doctori, pentru ca acum publicati foarte multe stiri despre razboi aflate in aceleasi feed-uri care inainte impartaseau impresii pro si contra vaccinare! Sanatate!
Raspunde

Canaris

Acum 5 luni

L am auzit la radio pe Rafila.... Prima dată când admite ca milioane de doze de vaccin au expirat..... Și ca vor expira în continuare pentru ca doze de vaccin vin încă vreo câțiva ani.... Conform contractului.... Și noi o să le plătim...

Raspunde

Aci Duțu

Acum 5 luni

ia zi la ce radio și în ce dată, altfel zice lumea că ești un putinist care umblă cu fake-ul. și mai zi și cum plătim vaccinurile, necesare de altfel, că iar se umplu spitalele. hai zi, ce zic contractele alea?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus