Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Test respirator care depistează infecția COVID-19 în mai puțin de trei minute, aprobat de urgență în SUA

Test respirator care depistează infecția COVID-19 în mai puțin de trei minute, aprobat de urgență în SUA

Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a acordat autorizare în regim de urgenţă pentru un test respirator de depistare a COVID-19, informează vineri DPA, citat de Agerpres.

Dispozitivul este de dimensiunile unei valize portabile, a anunţat joi agenţia. Utilizatorii suflă într-un tub, ca şi cum ar umfla un balon.

Aparatul oferă rezultatele în mai puţin de trei minute pe baza unei analize chimice şi va putea fi folosit, spre exemplu, în cabinete medicale sau spitale.

Dispozitivul a reuşit să identifice persoanele infectate cu COVID-19 în 91% dintre cazuri, iar persoanele care nu erau infectate, în 99% dintre cazuri. La teste au participat atât persoane simptomatice, cât şi persoane asimptomatice.

''Aparatul a dat dovadă de o precizie similară în cadrul unui studiu clinic de monitorizare axat pe varianta Omicron'', a precizat FDA într-un comunicat.

Testele existente necesită prelevare din nas sau gât. 

foto depositphotos.com

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus