Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
25°C

Polițiștii sibieni îndeamnă șoferii la prudență de Florii. Vor fi echipaje în toate zonele circulate

Polițiștii sibieni îndeamnă șoferii la prudență de Florii. Vor fi echipaje în toate zonele circulate

Polițiștii sibieni îndeamnă șoferii ca în perioada sărbătorilor să fie prudenți în trafic și să conducă preventiv. De asemenea, atrag atenția asupra faptului că în aceste zile polițiștii rutieri vor acționa zilnic pe tronsoanele de drum cu un nivel al traficului ridicat și pe principalele artere din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice, să reducă viteza de deplasare în zonele cu circulaţie intensă, să circule cu prudenţă sporită  în momentul trecerii pe lângă grupuri de pietoni, să nu oprească autovehiculele în apropierea lăcaşelor de cult şi să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră.

Puteți citi mai jos, integral, mesajul reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție.

„Având  în vedere faptul că în acest sfârșit de săptămână este Sărbătoarea Floriilor, iar traficul rutier a devenit destul de aglomerat, deoarece multe persoane se deplasează spre diferite destinații pentru a petrece această sărbătoare, revenim cu rugămintea de a manifesta o atenție sporită pe timpul deplasărilor, astfel încât să fie evitate evenimentele rutiere negative.

Poliţişti rutieri vor acţiona zilnic pe tronsoanele de drum cu un nivel al traficului ridicat și pe principalele artere din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, recomandându-le celor care pornesc la drum către destinațiile alese pentru a-și petrece minivacanța, să fie atenți, să nu se grăbească, să respecte regulile de circulație.

De asemenea, aceștia vor folosi aparatele radar, aparatele etilotest și DrugTest, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație.

În acest sens, revenim cu recomandări și sfaturi pentru a preveni accidentele de circulatie:

Recomandăm celor de la volan şi nu numai, să circule cu atenţie, să respecte semnalizarea rutieră şi semnalele poliţiştilor rutieri.

Dacă vă simțiți obosiți, opriți autovehiculul într-o parcare special amenajată și odihniți-vă. Luați pauze ori de câte ori simțiți prezența stării de oboseală.

Nu conduceți singuri pe distanțe lungi!

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice, să reducă viteza de deplasare în zonele cu circulaţie intensă, să circule cu prudenţă sporită  în momentul trecerii pe lângă grupuri de pietoni, să nu oprească autovehiculele în apropierea lăcaşelor de cult şi să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră.

Pietonilor le recomandăm să circule pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

Nu uitați, atitudinea preventivă vă poate salva din multe situaţii neplăcute!

Dați dovadă de responsabilitate în trafic, conduceți preventiv, fiți atenți și nu vă grăbiți, deoarece important este să ajungeți în siguranță la destinație!

Nu uitați, cel puțin o persoană iubită vă așteaptă acasă!”

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus