Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Între 20 și 27 de lei pentru un kilogram: oltenii au început să recolteze primele roșii

Între 20 și 27 de lei pentru un kilogram: oltenii au început să recolteze primele roșii

Preţul unui kilogram de tomate la producătorii din judeţ este între 20 şi 27 de lei, în funcţie de calitate şi calibru, potrivit reprezentanţilor producătorilor şi Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, citați de Agerpres.

Directorul adjunct al DAJ Olt, Mihaela Luminiţa Mareş, a declarat luni, pentru AGERPRES, că în prezent în judeţ sunt 75 de producători înscrişi în programul "Tomata" care au început recoltarea.

"Judeţul Olt are cel mai mare număr de legumicultori înscrişi în programul 'Tomata', respectiv 5.813 fermieri, iar la 75 dintre aceştia echipele DAJ au efectuat şi a doua vizită în teren în urma notificărilor privind faptul că încep recoltarea. Până la finalul săptămânii numărul de producători din judeţul Olt care au început recoltarea tomatelor cultivate în solarii va creşte cu câteva zeci. Fermierii din judeţul Olt vând kilogramul de tomate cu aproximativ 25 de lei, cel mult cu 27 de lei. Toate sunt foarte gustoase, toate sunt de calitate, iar preţul acesta este determinat de costurile mari pe care le-au avut producătorii pe timpul iernii, cu încălzirea în solarii", a spus Mihaela Mareş.

Preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli (SPA) Olt, Ion Păunel, a afirmat că producătorii din judeţ vând tomatele la preţuri între 20 de lei şi 26 de lei kilogramul, în funcţie de calibru, în preţ regăsindu-se şi costurile ridicate cu încălzirea solariilor pe timpul iernii şi primăverii.

"Preţurile la producător sunt în prezent între 20 şi 26 de lei pe kilogram, în funcţie de calibru. Acum producătorii de tomate nu fac faţă cererii, pentru că la nivel naţional nu sunt mai mult de 100 de producători care au început recoltarea. Cei mai mulţi dintre producătorii înscrişi în programul 'Tomata' vor recolta în luna mai. Fermierii care în această perioadă au reuşit să recolteze tomate sunt cei care au semănat în luna decembrie şi au plantat în prima parte a lunii ianuarie, deci din decembrie ei încălzesc solariile", a arătat Ion Păunel.

Liderul SPA Olt a menţionat că unui producător care vinde tomatele extratimpurii cu preţuri între 20 şi 26 de lei îi rămân între 2 lei şi 4 lei la kilogram după ce scade costurile.

"Adaosul practicat de revânzători e foarte mare. Producătorul rămâne cu 2 - 4 lei dacă vinde la preţuri între 20 şi 26 de lei. Aceste preţuri vor începe să scadă după Paşte, când va mai creşte numărul de producători", a adăugat Păunel.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1194

Comentarii

4 comentarii

Sibian

Acum 1 an

Cine verifica daca legumele nu sunt burdusite cu ingrasaminte interzise si peste limite??? Eu nu am incredere in ei, vor doar bani, nu cred ca le pasa ce vand...Unii avem copii, cum putem avea incredere?
Raspunde

CT

Acum 1 an

Asa este. Sa ai incredere in Kaufkand si in salmonella lor. Sa ai incredere in fast food si in pizzeriile care baga ingrediente expirate in felia pe care o savurezi. Sa ai incredere in supermarketuri, unde colcaie sobolanii si gandacii in galantare. Sa ai incredere ca aia nu vor doar bani. Vor sa iti faca tie o surpriza minunata: preturi mici, produse de cea mai buna calitate si preturi exceptionale. Aia pentru tine traiesc si pentru altii ca tine. Sa te faca pe tine fericit este scopul vietii lor. Cand vad cat de naivi sunt unii, nu stiu daca sa ma apuce plansul sau rasul. Mare-i gradina Ta, Doamne. Si multi globalisti au sarit gardul.
Raspunde

Hermannstadt

Acum 1 an

Ìntrebati un producátor de rosii din Olt, ce ínseamná fraza "datul la coadá".... Sunt chimicale, de fapt interzise, pentru a veni primii pe piatá, atunci cánd se (si) fac multi bani...
Raspunde

Toma T.

Acum 1 an

E cineva care analizează legumele acestea sau oricine poate vinde orice ? Sunt chiar naturale ? Costurile mari cuprind doar încălzitul solariilor sau mai e vorba și de tratamente ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus