Joi,
02.02.2023
Parțial Noros
Acum
3°C

O asociere de constructori români şi italieni va construi primul lot de pe A7

O asociere de constructori români şi italieni va construi primul lot de pe A7

Primul lot al A7, pe ruta Dumbrava - Mizil, în lungime de 21 de kilometri, va fi construit de o asociere de constructori români şi italieni, a scris, luni, pe propria pagină de Facebook, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

"CNAIR a comunicat, astăzi, rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru construcţia Lotului 1 (Dumbrava-Mizil), în lungime de 21 de km. Asocierea de constructori români şi italieni are la dispoziţie 20 de luni pentru a finaliza lucrările. Acestea includ construcţia a 14 poduri şi a unui pasaj în lungime de 550 m (peste DJ 101F şi CF 804)", a menţionat Grindeanu, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, contractul are o valoare de 1,468 miliarde de lei (fără TVA) şi este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

"În scurt timp urmează să fie anunţaţi şi câştigătorii pentru celelalte două loturi ale tronsonului de autostradă care va fi construit între Ploieşti şi Buzău: Lotul 2 Mizil-Pietroasele (28,35 km); Lotul 3 Pietroasele-Municipiul Buzău (14 km)", a adăugat ministrul de resort.

Tronsonul Ploieşti - Buzău (63,25 km) este prima secţiune a autostrăzii Ploieşti - Paşcani (A7), în lungime de 320 de km, care va asigura legătura Munteniei cu Moldova.

foto Sorin Grindeanu/facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus