Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
18°C

Cadou de Paști: Tursib scoate pe trasee noile autobuze Mercedes. Plus afișaj nou în stații

Cadou de Paști: Tursib scoate pe trasee noile autobuze Mercedes. Plus afișaj nou în stații

Compania de transport în comun a Sibiului introduce în circulație, în perioada Paștelui, noile autobuze Mercedes care au sosit încă de anul trecut.

După aproape patru luni, timp în care au fost standardizate și dotate cu facilități pentru călători, Turisb este gata să introducă în trafic noile autobuze. Este vorba despre autobuze marca Mercedes-Benz cu următoarele dotări pentru călători:

  • Podea coborâtă pentru accesul persoanelor cu dizabilități, inclusiv locuri speciale la bord
  • Climatizare
  • Sistem de numărare a călătorilor din autobuze care va oferi o imagine despre gradul de încărcare pe traseele de transport public
  • Sisteme de supraveghere video
  • Validatoare duale de bilete, care permit atât validarea biletului, abonamentului sau cardului de transport, cât și plata cu cardul bancar, direct la bord
  • Routere wifi care vor asigura acces gratuit la internet pentru călători

În total este vorba despre 40 autobuze noi, dintre care 11 sunt articulate, restul de 29 fiind autobuze cu o lungime de 12 m. Prețul total al pachetului a fost de 77 milioane de lei.

În cadrul aceluiași proiect de modernizare a transportului public este în curs și implementarea unui sistem de management pentru gestionarea flotei, implementarea unui nou sistem de e-ticketing și modernizarea sistemului de informare a călătorilor în stații și în autobuz. De altfel, deja sunt vizibile prin oraș noile sisteme electronice de afișaj al timpilor.

”Conform planului de implementare agreat de către toate părţile implicate, proiectul de achiziţie a 40 de autobuze CNG şi a sistemelor conexe acestora va fi demarat ȋn decursul lunii aprilie 2022. Referitor la panourile informative din staţiile de autobuz, acestea vor fi funcţionale odată cu introducerea autobuzelor CNG pe trasee, pentru ȋnceput fiind montate un număr de 20 de casete electronice, care actualmente se află ȋn teste”, au declarat pentru Turnul Sfatului reprezentanții Tursib.

De asemenea, în curând va fi disponibilă o aplicație mobilă care să ofere călătorilor direct pe telefonul mobil informații despre timpul de sosire în stație a autobuzului, va permite configurarea rutelor și posibilitatea de a achiziționa electronic bilete și abonamente.

Noile autobuze vor circula pe traseele 1, 2, 10, 11, 14, având scopul a crește frecvența și reduce timpii de așteptare în stații.

Din cele cinci trasee pe care va crește frecvența, două sunt principale (1, Calea Dumbrăvii – Viile Sibiului și 2, Irmes – Piața Cibin), restul fiind secundare (10, Turnișor – Gușterița, 11, Calea Cisnădiei – Continental, 14 Valea Aurie – Cartier Reșița).

Conform orarului propus, principala modificare este cea a creșterii frecvenței pe cele cinci trasee, de la zece minute între curse, la șapte minute. Această frecvență este propusă doar pentru orele de vârf. 

Totodată, Tursib vine și cu prelungirea traseului 10, în cartierul Turnișor. Aici urmează să fie înființată stația Zăvoi, „localizată în zona ansamblului de case din capătul străzii Zăvoi, nr. 90E”.

Citește și:

VIDEO FOTO Primele noi autobuze Tursib au fost puse în circulație. “Ca într-un OZN“

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Silviu

Acum 3 luni

Tursib, ce faci cu frecventa autobuzelor 12 si 13? Circula la 20 min in orele de varf si la un singur minut intre ele (pe traseul comun)!! In plus sunt cele mai urate si vechi autobuze din oras.
Raspunde

Un sibian

Acum 3 luni

nu ne mai aburiti cu TAMPENII!!! sigur au fost cativa care la Tursib nu si-au facut treaba...n-au intarziat mai mult de 4 luni ca nu erau afisaje in statii!!!
Raspunde

Vasile Roaita

Acum 3 luni

Autobuze noi am inteles....dar ce facem cu unii soferi care ar trebui casati???
Raspunde

Gusan

Acum 3 luni

Buna,vas ruga sa va uitati pe graficul orar la traseul 2,seara in zile de lucru de la ora 21.44 pana la 22.30 nu este nici un autobuz din stația Spital .Poate încercați să adăugați un autobuz un acest timp de 45 minute .multu
Raspunde

Aaa

Acum 3 luni

Nu a specificat de care paste, cred ca de pastele cailor vom primii "cadoul" si afisajul nu functioneza in statii unde era fumctional! Aceiasi bataie de joc fata de sibieni in stilul cunoscut al primariei!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus