Luni,
27.06.2022
Parțial Noros
Acum
27°C

Rafila: Situaţia din China nu are legătură cu cea din Europa

Rafila: Situaţia din China nu are legătură cu cea din Europa

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi că situaţia din China referitoare la pandemia cu noul coronavirus nu are legătură cu situaţia din Europa, unde aproape toate ţările se află în Zona verde.

"Situaţia din China în ceea ce priveşte pandemia nu are legătură cu situaţia din Europa. Acolo circulă tulpina Omicron, care în România şi în regiunea Europeană OMS a circulat şi dacă vă uitaţi în toate ţările din această regiune s-a ajuns în Zona verde aproape în toate ţările", a spus Rafila, într-o conferinţă de presă la Spitalul "Marie Curie", citat de Agerpres.

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat marţi că alte şapte persoane au murit din cauza maladiei COVID-19 în metropola Shanghai, care ridică bilanţul total al deceselor confirmate de la începutul pandemiei în această ţară la 4.648, relatează EFE, citat de Agerpres.

Shanghai, care a raportat luni primele trei decese de COVD-19 după plasarea în carantină a oraşului în urmă cu peste o lună în urma unei creşteri vertiginoase a numărului de cazuri, a anunţat că cele şapte persoane decedate din cauza noului coronavirus aveau vârste cuprinse între 60 şi 101 ani, potrivit presei locale.

China se confruntă cu o recrudescenţă a infectărilor atribuită variantei Omicron, care a provocat cifre record de contagieri nemaivăzute de la declanşarea pandemiei în prima jumătate a anului 2020.

Astfel, Comisia a raportat marţi alte 3.316 cazuri de COVID-19 detectate în ultimele 24 de ore în întreaga ţară, dintre care 3.297 prin transmitere locală, iar restul venite din exterior.

Localităţile cu cele mai multe cazuri raportate sunt Shanghai (3.084) Jilin (88), Heilongjiang (64), Canton (20) şi Jiangsu (11).

Autorităţile sanitare chineze au informat marţi şi despre detectarea a 18.284 de cazuri asimptomatice, dintre care 18.187 sunt locale (majoritatea la Shanghai), iar restul de 19 au fost detectate la călători veniţi din străinătate.

Numărul total al contagierilor active în China continentală a crescut la 30.384, dintre care 75 sunt considerate grave.

Potrivit Comisiei, de la începutul pandemiei s-au infectat 188.351 de persoane şi alte 4.648 au murit din cauza COVID-19.

foto depositphotos.com

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Elzorab

Acum 2 luni

In China circula altceva, nu omicron. N-are treaba cu sanatatea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus