Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

Surse: Schimbări la ISJ: Novac revine la șefia instituției, iar Monica Munteanu va fi adjunct

Surse: Schimbări la ISJ: Novac revine la șefia instituției, iar Monica Munteanu va fi adjunct

Urmează schimbări majore în conducerea Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Potrivit unor surse oficiale, profesorul Emilian Marius Novac va fi noul inspector școlar general, Monica Munteanu, actualul inspector general, va fi inspector general adjunct în locul profesorului Gheorghe Bîrză, care va reveni la catedră. Numirile acestora vor avea loc mâine, 21 aprilie.

De mâine, 21 aprilie, numirea prin detașare a actualului inspector școlar general prof. Monica Munteanu va înceta, potrivit unor surse oficiale. În locul acesteia va fi numit profesorul Emilian Marius. O altă schimbare care va avea loc la conducerea instituției îl implică pe profesorul Gheorghe Bîrză, care de mâine se va întoarce la catedră și nu va mai fi inspector școlar general adjunct. Locul îi va fi luat de prof. Monica Munteanu. Aceștia vor rămâne în funcții până la concursul organizat de Ministerul Educației, însă nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2021-2022. Pe de altă parte, Ministrul Educației are dreptul să-i revoce din funcție și la o dată anterioară, dacă asta se impune.

Emilian Novac nu este pentru prima dată în funcția de inspector școlar general. Acesta a mai fost numit în noiembrie 2018. Profesorul vine din postura de director al Liceului „Gheorghe Lazăr” din Avrig, post pe care îl ocupă din anul 2003.

În ceea ce-l privește pe profesorul de matematică Gheorghe Bîrză, acesta părăsește inspectoratul după aproximativ opt ani în care a ocupat funcția de inspector școlar general adjunct.  

Prof. Monica Munteanu trece din postura de inspector școlar general în cea de adjunct după un an jumătate în care s-a aflat la șefia ISJ. Aceasta a fost numită în funcția pe care acum o părăsește în 18 noiembrie 2020.

Numirile oficiale vor fi făcute mâine, 21 aprilie. 

Sursa foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Popa

Acum 5 luni

Ce-o fi facut dl. Barza de a cazut in dizgratie?!
Raspunde

Profu

Acum 5 luni

Sa vedem ce veti face, dle inspector general!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus