Vineri,
12.08.2022
Cer Senin
Acum
12°C

FOTO Mii se sibieni au luat lumină de la Catedrala mitropolitană. ”Prin puterea Învierii Lui, noi înțelegem că viața aceasta este trecătoare”

FOTO Mii se sibieni au luat lumină de la Catedrala mitropolitană. ”Prin puterea Învierii Lui, noi înțelegem că viața aceasta este trecătoare”

Mii de sibieni au participat sâmbătă noapte, în noaptea Învierii, pentru a lua Lumina Învierii, adusă de la Ierusalim.

Slujba de Înviere şi Sfânta Liturghie, au fpst oficiate de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, şi un sobor de preoţi şi diaconi.

”Credincioşi din întreg orașul au venit la miezul nopţii la Catedrala mitropolitană din Sibiu să ia parte la slujbele religioase închinate Învierii Domnului. Într-o atmosferă duhovnicească deosebită, credincioşii au primit Sfânta Lumină, au cântat „Hristos a Înviat” alături de preoţi şi au dus în casele lor bucuria duhovnicească unică simţită la această mare sărbătoare”, anunță Mitropolia Ardealului.

Slujba Învierii a fost oficiată pe o scenă amenajată în faţa catedralei şi a fost precedată de procesiunea în jurul lăcaşului de cult.

La final, Înaltpreasfințitul Mitropolit Laurenţiu a citit scrisoarea pastorală adresată clerului şi credincioşilor din Arhiepiscopia Sibiului, după care rugăciunea a continuat în biserică, prin Utrenia Învierii şi Sfânta Liturghie.

”Prin puterea Învierii Lui, noi înțelegem că viața aceasta este trecătoare și ea nu este decât un prilej de a ne arăta dragostea către Dumnezeu și către semeni. Doar gustând din puterea Învierii vom înțelege că trăirea cu răbdare a încercărilor acestei vieți ne apropie mai mult de Dumnezeu și ne scapă de superficialitatea egoismului nostru. Dacă Îl vom urma pe Hristos, întăriți de puterea Lui, păzind poruncile Lui, fugind prin trezvie de toată întunecimea zvonurilor și a informațiilor contradictorii ale lumii acesteia, atunci nu ne vom teme de nimic și ne vom încredința toată viața Lui, vom primi toate ca din mâna Lui și vom nădăjdui doar în iubirea Sa caldă și iertătoare care așteaptă să ne întoarcem la El prin pocăință și prin mărturisirea păcatelor noastre”, a transmis ÎPS Laurențiu.

Sursa foto: Mitropolia Ardealului

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus