Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
22°C

Proiectul „Taxi gratis” pentru persoanele cu dizabilități, înscris din nou la Maraton

Proiectul „Taxi gratis” pentru persoanele cu dizabilități, înscris din nou la Maraton

Asociația „Ridică-te și umblă” participă și în acest an la Maratonul Internațional Sibiu cu o strângere de fonduri pentru asigurarea unui mijloc de transport gratuit pentru persoanele cu dizabilități din Sibiu.

Între 15 și 17 persoane cu diferite dizabilități, locomotorii sau de vedere, vor beneficia săptămânal de transport gratuit – este proiectul pe care sucursala de la Sibiu a asociației „Ridică-te și umblă” l-a înscris la maraton, prin care își propune să strângă 20.000 de lei.

Persoanele care vor avea nevoie de acest serviciu vor beneficia de deplasări gratuite atât de luni până vineri, cât și pe weekend, în situații de urgență.

„Proiectul este o prioritate, având în vedere nevoile de deplasare ale persoanelor cu probleme locomotorii și de vedere. Proiectul va asigura deplasarea persoanelor cu ajutorul unui autovehicul adaptat și va fi coordonat de o echipă formată din șofer, dispecer și coordonatorii proiectului. Dispecerul va prelua comenzile și le va transmite șoferului care va deplasa beneficiarul cu mijlocul de transport adaptat la destinația solicitată. Șoferul va însoți beneficiarul, în lipsa unui însoțitor, și îl va reprezenta oriunde este nevoie”, explică inițiatorii proiectului.

Dacă doriți să vă înscrieți la Maratonul Internațional Sibiu ca alergători sau doar să faceți o donație pentru această cauză sau oricare dintre cele 34 cauze selectate anul acesta, puteți să intrați pe site-ul oficial al evenimentului AICI.

Despre Asociația „Ridică-te și umblă”

Sucursala Sibiu a Asociației „Ridică-te și umblă – filiala Arad” a fost înființată în anul 2020 și este a 30-a  sucursală a asociației, cu sediul la București. Pentru coordonarea acestor sucursale sunt înființate două entități juridice: cea centrală de la București și filiala Arad.

În data de 20 iunie, Aradul și Sibiul s-au întâlnit pentru prima dată la Muzeul Satului, sub patronajul Consiliului Județean. Au participat peste 50 de persoane cu dizabilități, alături de peste 40 de voluntari și însoțitori.

Sub asistența Centrului de la București și în special a filialei Arad, care au produs primul Congres al persoanelor cu dizabilități a Asociației, acum 3 ani, cu o bogată experiență de peste 11 ani, cu ecou în toată România și peste hotare, sucursala Sibiu se va dezvolta în aceeași direcție, oferind beneficiarilor integrarea în grupul deja constituit pentru socializare, sprijin în dotarea cu materiale specifice (cărucioare, cadre, mergătoare, asistență psihologică, juridică), participarea lor la excursii, tabere, instruiri, seminarii de dezvoltare personală, cenaclul literar, hand made-uri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus