Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Opt medalii de aur, cinci de bronz și două de argint pentru sportivii sibieni, la campionatul european de Taekwon-do

Opt medalii de aur, cinci de bronz și două de argint pentru sportivii sibieni, la campionatul european de Taekwon-do

Mario David și Vlad Văcariu au adus la Sibiu cele mai multe medalii dintre sportivii de la Puma, fiecare câte trei, după participarea la campionatul european de Taekwon-do din Croația, făcând parte din echipa României, alături de doi antrenori.

15 medalii au adus sportivii sibieni acasă – opt de aur, cinci de bronz și două de argint, aducând mare cinste clubului local de taekwon-do, Puma. Din partea clubului sibian au făcut parte din echipa României 12 sportivi, doi antrenori și un arbitru.

puma club sibiu

Potrivit oficialilor clubului, Marius Dancu a obținut medalia de aur la spargeri forță echipe seniori masculin și bronz la luptă individual seniori masculin- +85 kg, Mădălina Meizel a luat argintul la spargeri forță echipe seniori feminin și bronzul la  tehnici speciale echipă senioare feminin.

Mario David a adus acasă trei medalii – două de aur și una de bronz – spargeri forță echipe juniori masculin, tehnici speciale echipă juniori masculin și tull echipă juniori masculin, Ștefania Văcariu a adus aurul la luptă echipe junioare feminin și la tull echipă junioare feminin.

puma club alin lazurca

Și Vlad Văcariu a adus trei medalii la Sibiu – două de bronz și una de aur – pentru tull echipă seniori masculin și tull individual seniori masculin, ultima fiind pentru tehnici speciale echipe seniori masculin.

Tinerii Isaac Nuță David și Paul Hadăr au luat aurul pentru tehnici speciale echipă juniori masculin.

puma club alin lazurca

Sibienii de la Puma vor mai participa în continuare la Cupa Europei, în 6-10 iunie, la Sofia, Bulgaria și la Cupa Mondială din Koper, Slovenia, în 1-10 octombrie.

România, campioana Europei

Echipa României de Taekwon-do ITF a obținut locul 1 pe națiuni în Europa la Campionatul European organizat în Croația, perioada 26 aprilie-1 mai 2022.

„Astăzi am scris o filă în istoria sportului românesc și în sportul numit Taekwon-do ITF, din România! După 5 zile de competiție, am reușit să obținem 13 medalii de aur, 7 de argint și 16 de bronz. Totodată am dat cea mai buna echipă din Europa de juniori, junioare și seniori și cea mai buna junioară-individual. În urma acestor medalii am devenit CEA MAI BUNĂ ȚARĂ DIN EUROPA! Mă înclin în fața tuturor celor care au făcut posibilă această deplasare și au contribuit la obținerea acestui rezultat: Ministerul Sportului, Cluburilor de Taekwon-do I.T.F din România, Primăriilor, Consiliilor Județene, suporterilor, părințiilor sportivilor, sportivilor, colegilor antrenori de lot național. Felicit și arbitrii delegați de România pentru prestația de la acest campionat! Astăzi mi-am îndeplinit un obiectiv și un vis pe care îl am și îl aștept de 8 ani de zile!”, a notat președintele Federației Române de Taekwon-do ITF, Cosmin Oprescu, la finalul competiției.

Foto: Facebook/Puma Club Sibiu

puma club sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus