Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Peste 1.100 de sibieni au pedalat deja cu Sibiu BikeCity: ”frumoase” și ”confortabile”

Peste 1.100 de sibieni au pedalat deja cu Sibiu BikeCity: ”frumoase” și ”confortabile”

Majoritatea celor care au utilizat Sibiu BikeCity în primul weekend de funcționare a sistemului au catalogat drept ”frumoase” și ”confortabile” bicicletele care pot fi închiriate prin intermediul unei aplicații.

”1.151 de utilizatori înregistrați, 1.533 de tranzacții procesate prin aplicație și 1.355 de închirieri de biciclete, acesta au fost cifrele primului weekend de prezență a Sibiu BikeCity în oraș. Au fost accesate toate tipurile de planuri tarifare, dar cei mai mulți bicicliști, 769, au preferat închirierea pentru o oră. În privința calificativelor, «frumoase» și «confortabile» au fost cuvintele care au caracterizat primele interacțiuni ale sibienilor cu bicicletele puse la dispoziție de municipalitate”, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

Din cele 49 de stații amplasate prin Sibiu și unde au fost parcate bicicletele SBC, deocamdată sunt funcționale 40. Primarul Astrid Fodor consideră că reacțiile primite din partea sibienilor reprezintă un indicator serios referitor la interesul pentru mijloacele alternative de deplasare prin oraș. ”Faptul ca am avut un răspuns atât de bun din partea comunității în utilizarea bicicletelor sistemului pus la dispoziție de municipalitate, încă din primele ore de funcționare, ne-a dat măsura entuziasmului unui public interesat de mobilitatea alternativă, de mișcare și de experiențe noi. Le mulțumim celor care ne-au scris cu privire la acest sistem, dar și bicicliștilor care au postat pe rețelele sociale fotografii cu bicicletele Sibiu BikeCity”, transmite Astrid Fodor, prin comunicatul amintit.

”Cu ajutorul unui card bancar, al unui smartphone și al aplicației mobile PBSC (Public Bike System Company) disponibilă în Google Play și App Store, bicicliștii cu vârsta de peste 14 ani pot închiria bicicletele inteligente Sibiu BikeCity, în intervalul orar 06:00-24:00, de luni până duminică. Aplicația, care include un scurt tutorial, afișează o hartă a stațiilor, precum și pictograme care indică disponibilitatea bicicletelor în stații. Tarifele pentru închirierea ocazională sunt de 1 leu/oră sau 10 lei/zi, dar există disponibilă și opțiunea de abonamente”, comunicat Primăria Sibiu

Mai multe detalii despre modalitățile de închiriere, tarife și regulament, pot fi aflate de aici: https://bikecity.sibiu.ro. 0791.001.100 este numărul de telefon al dispeceratului SBC, care funcționează zilnic între orele 06:00 și 24:00.

Amplasarea stațiilor de închiriere

540 de biciclete, triciclete pentru seniori și pentru persoanele cu dizabilități compun Sibiu BikeCity. Acestea pot fi închiriate și returnate la stațiile amplasate prin întreg orașul. Sistemul a fost creat din fonduri europene nerambursabile, valoarea proiectului fiind de peste 13,4 milioane de lei. Bicicletele sunt mecanice, fiind produse, alături de întreg sistemul, de către PBSC Canada, care a mai livrat astfel de soluții de micromobilitate în 45 de orașe din 15 țări.

Turnul Sfatului a testat acest sistem din prima oră de funcționare. Primele impresii le puteți citi aici: FOTO VIDEO Am testat noile biciclete smart ale Sibiului

Sursa foto principală: Primăria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Popa

Acum 7 luni

Sa le fie de bine!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus