Luni,
27.06.2022
Partial Noros
Acum
25°C

Peste o mie de km pe jos, fără mâncare. Pelerinajul trece și prin Sibiu

Peste o mie de km pe jos, fără mâncare. Pelerinajul trece și prin Sibiu

Peste 1.020 de kilometri vor fi parcurși pe jos de un grup de oameni care vor pleca sâmbătă. 7 mai din Iași și vor ajunge duminică, 29 mai, la București, potrivit publicației „Ziarul de Iași”. Pelerinajul va trece și prin Sibiu în data de joi, 19 mai. Oamenii se vor opri la Mănăstirea Orlat de unde vor pleca a doua zi înspre Popasul Vânătorilor. Pe parcursul celor 23 de zile de parcurs țara, cei prezenți în grupul de pelerini nu vor mânca nimic și vor bea doar apă. Scopul acestui pelerinaj este promovarea postului terapeutic doar cu apă, dar și pentru alte cauze. Evenimentul este sprijinit de Asociația Postului Terapeutic (APT).

Este vorba despre un pelerinaj pedestru de peste un milion de pași, mai exact 1.020 km. Începând cu data de 7 mai și până pe 29 mai a.c., un grup de mai multe persoane se vor deplasa pedestru prin țară, pe ruta Iași – Vatra Dornei - Cluj – Alba Iulia – Curtea de Argeș – Câmpulung Muscel -  Brașov – București, fără a consuma alimente ci doar apă, pentru a aduce o jertfă către Dumnezeu, pentru sprijinirea mai multor cauze printre care pacea în regiunea noastră, promovarea postului terapeutic doar cu apă și necesitatea construirii unei clinici de recuperare medicală prin post, scriu jurnaliștii ieșeni.

Demersul va fi unul deosebit de dificil și va fi realizat de persoane care s-au antrenat îndelung pentru această probă. Pierderea calorică va fi foarte mare, așteptându-se să slăbească spre 20 de kg în toate aceste zile, însă un medic și un maseur îi vor monitoriza și ajuta pe tot acest traseu.

În lume, doar două astfel de încercări au mai avut loc, însă nu de această magnitudine. În Suedia, un grup de 11 medici au făcut acest pelerinaj pedestru pentru 540 de km pentru a promova postul doar cu apă – și au reușit – iar în Franța, în urmă cu 15 ani, câteva zeci de persoane au mers 14 zile pentru același scop și au reușit.

Pentru ca pelerinajul să poată fi încununat de succes, membrii Asociației Postului Terapeutic îi roagă pe toți creștinii să se roage pentru această reușită ori să țină măcar o zi de post.

Din Iași se va pleca de la Mănăstirea Bucium unde mai mulți preoți vor binecuvânta postitorii care vor pleca pe jos spre București, iar în Capitală se vor opri pe 29 mai la Catedrala Mântuirii Neamului unde îi va aștepta părintele duhovnic Ciprian Grădinaru, pentru o rugăciune. A doua zi, pe 30 mai, se va organiza o întâlnire cu persoanele interesate de post și de acest pelerinaj doar cu apă.

Pelerinii vor ajunge și la Sibiu, la Mănăstirea Orlat în data de 19 mai. De aici vor pleca a doua zi mai departe către Popasul Vânătorilor.

Sursa foto: Ziarul de Iași

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Nonick

Acum 1 lună

O să leșine cu mult înainte să ajungă la Sibiu. Asta dacă nu trișează.
Raspunde

Ligia

Acum 1 lună

Dar la final s a obtinut ceva de către cei au făcut experimentul în Franța și Suedia? Nu de alta dar sa știm și noi..... Oricum știam de mult ca adevăratul post era sa nu maninci nimic și sa bei doar apa în ziua în care postești cu credință...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus