Miercuri,
12.06.2024
Parțial Noros
Acum
23°C

Andrei Baciu: Doza a patra de vaccin anti-COVID de la Pfizer se poate face la cerere, fără programare

Andrei Baciu: Doza a patra de vaccin anti-COVID de la Pfizer se poate face la cerere, fără programare

Secretarul de stat Andrei Baciu din Ministerul Sănătăţii a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că doza a patra de vaccin anti-COVID de la Pfizer se face la cerere în centrele existente, dar şi la medicii de familie, nefiind nevoie de programare.

"Începând de luni o să putem face şi în România doza a patra de vaccin. De fapt, este a doua doză de booster. (...) Se va putea face atât în centrele de vaccinare existente, cât şi la medicii de familie. Însă un element care este extrem de important - vaccinarea se face la cerere, numai pentru cei care îşi doresc. Nu este o cerere care trebuie făcută. Se prezintă pur şi simplu într-un centru de vaccinare cei care doresc. Am primit solicitări de la oamenii care îşi doreau să facă doza a patra de vaccin", a afirmat Baciu.

Citește și Doza 4 de vaccin anti-COVID, din 16 mai. Se recomandă mai ales persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani

El a spus că nu este nevoie de programare pentru cea de-a patra doză, iar persoanele interesate se pot imuniza la orice medic de familie care are vaccinul.

"Vorbim de persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu trei doze şi trebuie să aibă minim patru luni de la efectuarea dozei a treia. Dozele trebuie să fie cu vaccin ARN mesager. Vaccinarea se poate face doar cu vaccin de la Pfizer, pentru că acestea sunt recomandările clare pe care le avem de la INSP. (...) Se pot prezenta la orice medic de familie, sună înainte la orice medic de familie. Nu trebuie să fie neapărat medicul de familie propriu, poate fi orice medic de familie care are vaccin şi poate să facă injecţia. Şi în centrele existente care se găsesc pe site-ul de vaccinare... Nu este nevoie de programare", a precizat secretarul de stat Andrei Baciu. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus