Luni,
27.06.2022
Parțial Noros
Acum
25°C

Puțini, dar descurcăreți. Doar o treime din sibieni s-au recenzat, însă suntem printre primii la procentul celor care s-au descurcat fără ajutor

Puțini, dar descurcăreți. Doar o treime din sibieni s-au recenzat, însă suntem printre primii la procentul celor care s-au descurcat fără ajutor

Doar 33,25% dintre sibieni s-au autorecenzat până acum, fiind unul din județele din media națională, din acest punct de vedere, arată datele Institutului Național de Statistică.

156.042 de sibieni s-au autorecenzat până la finalul săptămânii trecute, procentul din populație fiind de 33,25% dacă ne raportăm la populația după domiciliu (469.203) și 38,99% dacă ne raportăm la populația după rezidență (400.210).

Dintre cei care și-au completat datele, 47,3% au făcut-o singuri, fără a fi ajutați de un recenzor autorizat, fiind printre cele mai ridicate procente la nivel național. Cel mai bine stă din acest punct de vedere Municipiul București, acolo unde 89% dintre persoanele care s-au recenzat au făcut-o fără ajutorul unui operator. Procente mai bune decât în Sibiu se mai regăsesc în județele Ilfov (66,1%), Cluj (58,9%), Constanța (57,8%) și Timiș (56,9%).

Ortodocșii, invitați la autorecenzare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ÎPS Daniel, i-a îndemnat luni pe români să se recenzeze și să-și mărturisească credința, recensământul fiind considerat ”un moment favorabil pentru mărturisirea identității religioase”.

”Declararea apartenenței religioase este un act personal de mărturisire a credinței în deplină libertate și cu responsabilitate. Să nu considerăm această mărturisire de credință ca fiind neimportantă sau subînțeleasă. Dimpotrivă, această mărturisire este foarte necesară pentru prezentul și viitorul României.

Fie că ne autorecenzăm, fie că primim pe recenzorul oficial, nu trebuie să ne rușinăm să mărturisim credința noastră și a străbunilor noștri, identitatea noastră spirituală și etnică”, a transmis Daniel.

Patriarhul le transmite ortodocșilor să fie atenți când completează datele atunci când ajung la întrebările legate de religie.

”La rubrica intitulată Caracteristici etno-culturale din formularul de recensământ se declară religia (P3c Cărei religii considerați că aparțineți?). Pe cei care întâmpină dificultăți în a se autorecenza îi îndemnăm să apeleze la personalul calificat din cadrul primăriei de care aparțin, iar pe cei care nu reușesc să se autorecenzeze până la data de 15 mai 2022, îi îndemnăm să-i primească pe recenzori și să răspundă la întrebările din formularul de recenzare.

Nu există nicio justificare pentru a nu participa la Recensământ și de aceea îndemnăm pe toți credincioșii să se organizeze în familie pentru a participa la acest important eveniment.

Recensământul din acest an este cea mai bună ocazie să arătăm că poporul român este un popor credincios și majoritar ortodox”, a mai scris în comunicat Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1037

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Claus

Acum 1 lună

Iar au vrut sa pară inteligenti alesii nostri si au alcatuit un sistem de autorecenzare plin de ambiguitati,sistem care poate pune dificultati celor care au o anumita varsta si putin timp in ale internerului. Nu e greu dar sunt atat de stupid de alcatuite intrebarile incat urca procesorul la 100%,intrebari simple puse cu niste sinonime simandicoase incat am crezut ca inca suntem in era Dancila,ca sa afle statul unde ai baia,intrebarile sunt sucite si pana la urma le pui cum crezi,nu cum ar trebui. Nu e primul sistem facut asa,am mai intalnit ambiguitati in pe site urile statului,nu degeaba hackerii rusi ne au spart bazele de date Ddos?Really?lucram pe acest sistem in anii 98 la informatica pe windows milenium.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 lună

Daca au dificultati, asteapta acasa recenzorul, ca la recensamintele vechi, din 15 mai incolo, no problem. Pe noi restul ne scuteste de vizite
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 lună

Doar raportarea procentuala la populatia rezidenta conteaza, recensamantul e al populatiei rezidente, nu al celei care are buletinul pe o localitate din Romania. In cei 469 mii sunt inclusi si cei care locuiesc in Spania, de exemplu, dar au buletin pe Sibiu. Ei sunt numarati la populatia rezidenta a Spaniei.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 lună

In completare: populatia rezidenta e estimata la 19 milioane, cea dupa domiciliu numara (buletin pe Romania si copiii aferenti) peste 22 milioane. De aceea sunt aproape 19 milioane pe listele de la alegeri, ca atatia sunt adultii din cei 22 milioane. Ca autoritatile nu stiu in orice moment cine si pentru cat timp se muta in strainatate si atunci se pot lua numai dupa numarul de oameni cu buletine cand fac listele electorale. Recensamantul e ca sa se vada din cand in cand cati si unde locuiesc efectiv in tara.
Raspunde

???

Acum 1 lună

Cum le stii mata pe toate! Incepi sa devii chiar nesuferit!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus