Joi,
18.08.2022
Partial Noros
Acum
29°C

Romgaz: Proiect de 48 de milioane de euro într-un parc fotovoltaic. Investiția ar putea fi făcută în județul Sibiu

Romgaz: Proiect de 48 de milioane de euro într-un parc fotovoltaic. Investiția ar putea fi făcută în județul Sibiu

Romgaz intenționează să construiască un parc fotovoltaic de 60 de MW, prima investiție din sectorul regenerabilelor a companiei, anunță Economedia, citând din datele publicate de companie pe SICAP. La prețurile de acum din piață, cu 1MW fotovoltaic instalat costând minim 800.000 de euro, investiția este de minim 48 de milioane de euro.

În acest sens, compania a scos în sistemul de licitații publice SICAP un contract de 1,7 milioane de lei (350.000 de euro), pe 36 de săptămâni, pentru cumpărarea de servicii complete aferente construcției unui parc fotovoltaic.

Consultantul selectat va trebui să ofere o „analiză de amplasament, un studiu de fezabilitate, o analiză cost-beneficiu și a unui caiet de sarcini pentru un contract de proiectare și execuție de lucrări pentru obiectivul de investiții”.

Compania vine și cu un amplasament pre-selectat, un teren de 110 hectare situat în Târnăveni, județul Mureș, dar dacă analiza consultantului va decide că nu este cea mai bună alegere, atunci Romgaz așteaptă o altă propunere, cu mențiunea că aceasta trebuie să fie pentru terenuri situate doar în unul dintre județele Hunedoara, Sibiu sau Brașov.

„Pentru Analiza Amplasament, proiectantul trebuie să ia în calcul cel puțin următoarele aspecte:

- suprafață, potențial solar, unghiuri de înclinare, orientare, profiluri de temperatură, vânt etc;

- regimul juridic al terenului: se vor analiza doar terenurile concesionabile și pretabile pentru construirea obiectivului de investiții avut în vedere și se vor prezenta informații privind condițiile și prețurile de concesionare;

- excludere de sub incidența ariilor protejate Natura 2000;

- conectivitate la SEN”, se arată în Caietul de Sarcini aferent licitației din SICAP.

În ceea ce privește amplasamentul vizat deja de Romaz, cel din Tîrnăveni, acesta este în proprietatea municipiului, are o suprafață totală de 109,021 ha și este format din două parcele, o parcelă în suprafață de 660.910 metri pătrați, respectiv o parcelă în suprafață de 429.300 metri pătrați. În ceea ce privește regimul său economic, acesta este încadrat la curți – construcții.

Ofertele se deschid în 25 mai, adică peste două săptămâni, iar departajarea lor se face în funcție de preț și experiența echipei de proiect.

Romgaz este cel mai mare producător de gaz din România și a doua cea mai valoroasă companie a statului român, după Hidroelectrica. Romgaz este, de săptămâna trecută, partener cu Petrom în extragerea gazelor din perimetrul offshore Neptun din Marea Neagră.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 701

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Aristide

Acum 3 luni

Ce titlu... Textul este: 'Compania vine și cu un amplasament pre-selectat, un teren de 110 hectare situat în Târnăveni, județul Mureș, dar dacă analiza consultantului va decide că nu este cea mai bună alegere, atunci Romgaz așteaptă o altă propunere, cu mențiunea că aceasta trebuie să fie pentru terenuri situate doar în unul dintre județele Hunedoara, Sibiu sau Brașov.' Nu ca nu este posibil,deci. Dar titlul sugereaza ca Sibiul ar fi prima opțiune.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus