Duminică,
26.06.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Noi imagini cu propunerile din Cîmpșor. ”Ne-am inspirat din curgerea naturală a râului Cibin”

Noi imagini cu propunerile din Cîmpșor. ”Ne-am inspirat din curgerea naturală a râului Cibin”

Una din firmele de proiectare angajată pentru întocmirea documentațiilor urbanistice în vederea amenajării unei zone de agrement în Cîmpșor a dat publicității noi imagini cu propunerile de ”mobilare” a zonei.

Este vorba de proiectul aqua-park-ului lansat în urmă cu 14 ani de către administrația sibiană, proiect care după mai multe propuneri de relocare a fost demarat la nivel de documentație în zona Cîmpșor. Iar în această variantă recentă, proiectul are în vedere amenajarea unui centru de sport și agrement, în care pe lângă facilități precum piscine interioare și exterioare mai sunt propuse un stadion pentru sportul de masă, o sală multifuncțională pentru sport, un centru spa & wellness, o bază hipică și zone extinse de promenadă și relaxare. 

Noile imagini date publicității de către arhitecții constănțeni de la Agorapolis prezintă o zonă a Cîmpșorului care ar urma să fie dominată de copaci (care lipsesc acum) și de numeroase trasee asfaltate.

”La Sibiu, în inima urbană a Carpaților, Agorapolis a elaborat un proiect verde cu multiple facilități, care să dăruiască locuitorilor și turiștilor deopotrivă, bucuria activităților în natură. Ne-am inspirat din curgerea naturală a râului Cibin, punând în valoare lunca sa, ca areal protejat, și împrejurimile ce abia așteaptă să devină o promenadă pentru plimbări în cel mai curat aer al țării. Spațiul deosebit de ofertant, a fost gândit la cele mai înalte standarde în privința agrementului: sibienii vor beneficia de terenuri de tenis, baschet, parc acvatic, piscine, un centru de echitație și altele”, au scris arhitecții constănțeni în dreptul fotografiilor publicate pe pagina lor de Facebook.

În timp

Deocamdată, proiectul în discuție are un plan urbanistic zonal elaborat, care a fost pus în consultare publică în primăvara acestui an și care urmează să fie supus votului consilierilor locali.

Iar ca urmare a dimensiunilor, implementarea proiectului va fi de durată. ”Toate aceste amenajări se vor realiza etapizat. Subliniem că amenajările nu vor fi invazive în cadrul natural, ci dimpotrivă au fost gândite în cadrul unui proiect «verde» pentru Sibiu. Practic, vom crea un nou parc în lungul râului Cibin în suprafață de aproximativ 17 hectare, din care minim 5 hectare vor fi spații verzi, iar restul va fi amenajat cu obiective pentru sport și agrement”, anunțau reprezentanții Primăriei Sibiu în vara anului trecut, atunci când au fost date publicității primele simulări ale proiectului.

Sursa fotografiilor: Facebook / Agorapolis și Primăria Sibiu

Citește și Schimbarea la față a Câmpușorului, cu aqua-park. Primăria a lansat în consultare planul urbanistic zonal

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Brasoveanul

Acum 1 lună

Sibiu, acest caracal al transilvaniei. Marea fudulie , aquaparcul - cat o sa fie deschis pe an ? 3 luni ? Ce faci in restul de 9 luni cu angajatii de acolo , ii platesti cu aer ? In mod sigur asa o sa arate proiectul , ca doar copacii cresc peste noapte asa cum vrea arhitectul . Cea mai buna administratie din tara , a reusit sa-si toace banii economisiti cu greu pe un stadion si acum se pregateste sa mai spulbere niste bani din taxe pe tampenii.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Adrian

Acum 1 lună

Tu vezi de Brasovu tau nu iti bate capu cu ce se intampla la Sibiu ca nu ne intereseaza parerea ta..
Raspunde

Lv

Acum 1 lună

Un comentariu foarte realist !! Proiectul acela oligofren al stadionului, când sunt atâtea altele de făcut... dar sibianul până nu-i fudul...

Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

Suntem campioni la proiecte , desene , schite , de 14 ani primaria Sibiu doar asta face. Oare peste inca 14 ani va fi gata aqua park-ul ?
Raspunde

Un sibian

Acum 1 lună

Un parc de doar 17 hectare la o aglomerare urbana de 200.000 de locuitori in conditiile in care capsorul e complet liber si disponibil?? Tot campsorul ar trebui expropiat si transformat in parc avand in vedere suprafata verde insignifianta pe cap de locuitor din urbe.
Raspunde

John Doe

Acum 1 lună

Parcul este atâta de mic probabil pentru că după realizarea lui, este nevoie de spațiu pentru un cartier sau măcar ceva vile la supra-preț. Cu inundație inclusă în pret. Ce, nu e voie să construiești acolo? Oare pe Keul, prietenul lui Klaus îl va deranja cineva dacă vrea el să construiască acolo?
Raspunde

Zacuscă

Acum 1 lună

Frumoase desenele..... ca toate desenele facute in Romania, in ultimii 33 de ani. Niste desene.
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Pe schita arata destul de bine, doar ca spatiile verzi ca sa arate asa, le trebuie vreo 15 ani, fiindca sigur vor fi plantate niste joarde
Raspunde

Birtu

Acum 1 lună

Sint curios cite proiecte se vor face pina va incepe efectiv lucrul si la final sa arate ca in proiect nu dupa cum vor muschii primarului! Cred ca nu mai apuc sa vad parcul terminat.
Raspunde

K.Samuel

Acum 1 lună

Se fac facilitați de scăldat doar afara? Sau preponderent afara? Dacă da, cred ca e o greșeală majora. Cred ca trebuie văzut la București și la Oradea unde 50-60% din facilitați sunt acoperite ai restul afara. De asemenea, din ce se vede, lipsesc piscine de agrement, piscine cu valuri, tuneluri de viteza samd. Din nou, îmi pare rău s-o spun, dar presa trebuie sa-si facă treaba mai bine. Va rog sa publicați PUZ-ul care este in dezbatere, modalitățile de trimitere a Interpelărilor samd.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus