Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Schimbarea la față a Câmpușorului, cu aqua-park. Primăria a lansat în consultare planul urbanistic zonal

Schimbarea la față a Câmpușorului, cu aqua-park. Primăria a lansat în consultare planul urbanistic zonal

Administrația locală așteaptă opiniile sibienilor referitoare la documentația urbanistică elaborată pentru reglementarea a peste 46 de ha de teren din zona Câmpușor. PUZ-ul a fost elaborat în vederea amenajării unui viitor complex sportiv și de agrement, care să includă și un aqua-park.

În șapte unități teritoriale de referință a fost împărțit Câmpușorul, în arealul cuprins între viitorul parc Tilișca (în curs de amenajare) și cartierul Turnișor (zona străzii Zăvoi). Este vorba de o zone destinate serviciilor și instituțiilor publice, destinate dotărilor turistice, de agrement și sport, zonelor verzi cu rol de coridor ecologic, a celor destinate circulațiilor (feroviare, rutiere și, respectiv, amenajărilor aferente), plus o zonă mixtă.

Zona Câmpușorului a fost împărțită, din punct de vedere urbanistic, în șapte

Peste 46 de ha (461.496 de mp) măsoară terenul pentru care Primăria Sibiu a solicitat întocmirea planului urbanistic zonal. Cea mai mare parte a acestei suprafețe (32 de ha – 70%) este alocată zonelor verzi cu rol de agrement sau sport. Adică viitorului Centru pentru sport și agrement, proiectul în care s-a transformat ideea aqua-park-ului discutată la nivelul administrației sibiene din 2008 (când acesta era propus a fi ridicat în Pădurea Dumbrava).

Planul urbanistic zonal preia traseele căilor rutiere propuse și în Planul urbanistic general al Sibiului. Una prelungește strada Preot Bacca peste Câmpușor înspre strada Zăvoi, intersectându-se aproape perpendicular cu traseul unui viitor bulevard cu două sau trei benzi pe sens. Proiectat pe direcția nord-est – sud-vest, acest bulevard ar urma să se intersecteze cu noua stradă aflată în construire între străzile Dimitrie Cantemir și Rozmarinului și să facă legătura cu strada Maramureșului în zona intersecției acesteia cu strada Poet Vasile Cârlova (în apropierea bazei de antrenament a pompierilor).

Planșa de reglementări urbanistice elaborată pentru PUZ-ul lansat consultării publice

De remarcat, regulamentul de urbanism supus consultării publice prevede și faptul că parcajele publice vor trebui înconjurate de gard viu cu o înălțime de minim 1,2 metri. Documentația urbanistică amintește și de faptul că pe malul Cibinului vor trebui rezervate zone pentru amenajarea de piste de biciclete.

Pe urmele simulărilor de anul trecut

Cele 32 de ha alocate spațiilor verzi cu rol de agrement și sport sunt împărțite în șase subzone: una destinată activităților turistice și culturale, una pentru cele de agrement și sport, una destinată activităților hipice, una – spațiilor verzi de loisir, o subzonă de spații verzi inundabile și, în fine, cea alocată infrastructurii Agenției naționale de îmbunătățiri funciare.

În cea destinată activităților de agrement și sport ar urma ridicat centrul despre care se vorbește de 14 ani și care a fost prezentat în vara anului trecut, sub forma unor simulări foto.

”Viitorul centru va include un aqua park cu piscine exterioare și interioare, un stadion pentru sportul de masă, o sală multifuncțională pentru sport, un centru spa & wellness, o bază hipică și zone extinse de promenadă și relaxare”, anunțau în luna iulie a anului trecut, reprezentanții Primăriei Sibiu.

Simulare a modului în care ar putea fi ”mobilat” planul urbanistic zonal supus acum consultării publice. Sursa: Primăria Sibiu

Mai multe detalii puteți citi aici: FOTO Primăria a lansat simulările aqua park-ului, varianta de lângă Cibin. ”Vom începe dezbaterile publice”

Planul urbanistic supus consultării trasează chestiuni cât se poate de tehnice: dimensiunile minime ale unui lot astfel încât acesta să poată fi considerat construibil, retragerile minime pentru fiecare subzonă, numărul minim de locuri de parcare, tipurile de mobilier urban, procentul de ocupare a terenului și coeficientul de utilizare al acestora etc. 

Contractul pentru realizarea acestui plan urbanistic zonal a fost semnat în august 2020 cu asocierea Raumplan Design SRL (București) - Agorapolis SRL (Constanța). 235.000 de lei, la care se adaugă TVA, este valoarea contractului, cu termen inițial de finalizare luna februarie a anului 2021. Varianta PUZ-ului pusă acum în consultare publică este datată 2022.

Sibienii care au sugestii sau opinii referitoare la acest plan urbanistic sunt îndemnați să le transmită în scris Primăriei Sibiu (pms@sibiu.ro) până pe 21 martie 2022.

Consultă aici Regulamentul local de urbanism elaborat pentru Câmpușor

Planșa de reglementări urbanistice în format integral

Sursa simulare (foto principală): Primăria municipiului Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Anuntul racheta

Acum 5 luni

S-a infipt in campsor si acum fasaie neexplodat. Miroase urat.
Raspunde

Astrid Fodor, acasa!

Acum 5 luni

Arata bine! Doar ca daca proiectul va fi implementat de glumele sinistre din primarie, se va realiza in 17 ani, asa cum au facut 350 m de pista de bicicleta in 2 ani si un rahat de pasaj de 20 m intr-un an, nici acum nu e gata.
Raspunde

Sorin N

Acum 5 luni

Daca spatiile verzi vor avea si copaci e bine.
Raspunde

Astrid

Acum 5 luni

Cu Astrid economicoasa la butoane...15 ani?

Raspunde

Mihaela

Acum 5 luni

Ar fi extraordinar ca Primaria Sibiu sa se gândească si la construirea canalizarii in zonele mentionate..respectiv prelungirea cartierului Tilisca nu beneficiază nici acum de canalizare. In rest...ce e verde...e bine primit..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus