Duminică,
05.02.2023
Ceata
Acum
-5°C

FOTO Primăria a lansat simulările aqua park-ului, varianta de lângă Cibin. ”Vom începe dezbaterile publice”

FOTO Primăria a lansat simulările aqua park-ului, varianta de lângă Cibin. ”Vom începe dezbaterile publice”

La un an de la semnarea contractului pentru întocmirea unui plan urbanistic zonal în vederea amenajării unui aqua park în Cîmpșor, Primăria Sibiu anunță o primă discuție pe acest subiect.

”La Primăria Sibiu a avut loc o dezbatere cu specialiști în domeniul urbanismului și cu reprezentanți ai Sistemului de gospodărire a apelor Sibiu și respectiv ai Agenției de protecție a mediului pe tema Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aflat în lucru pentru sistematizarea arealului de pe malul Cibinului (zona Turnișor - Câmpșor) unde se va construi noul centru pentru sport și agrement”, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu, printr-o postare pe pagina de Facebook a administrației locale.

Noul centru la care se face referire este, în fapt, proiectul aqua park-ului demarat încă din 2008 și propus inițial pentru Pădurea Dumbrava. Propus, mai apoi pentru capătul Căii Poplăcii, după care relocat în lunca Cibinului, în zona cunoscută ”La cascade”. ”Viitorul centru va include un aqua park cu piscine exterioare și interioare, un stadion pentru sportul de masă, o sală multifuncțională pentru sport, un centru spa & wellness, o bază hipică și zone extinse de promenadă și relaxare. Toate aceste amenajări se vor realiza etapizat. Subliniem că amenajările nu vor fi invazive în cadrul natural, ci dimpotrivă au fost gândite în cadrul unui proiect «verde» pentru Sibiu. Practic, vom crea un nou parc în lungul râului Cibin în suprafață de aproximativ 17 hectare, din care minim 5 hectare vor fi spații verzi, iar restul va fi amenajat cu obiective pentru sport și agrement”, mai arată sursa citată pe pagina de Facebook.

Urmează dezbateri publice

În ziua de 10 august a anului trecut, Primăria Sibiu a semnat contractul cu asocierea formată din Raumplan Design SRL (lider) din București și Agorapolis SRL din Constanța. 235.000 de lei, la care se adaugă TVA, este suma pentru care într-un termen inițial de șase luni, cele două firme ar fi trebui să livreze administrației Sibiului un plan urbanistic pentru o zonă de agrement și sport. Cea anunțată acum pe Facebook.

”După clarificarea aspectelor tehnice și de infrastructură și după obținerea avizului din partea Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism, vom începe dezbaterile publice pe tema acestui proiect. Până atunci, vă prezentăm câteva simulări care redau imaginea generală a viitorului centru pentru sport și agrement al Sibiului”, mai anunță reprezentanții Primăriei. 

PUZ pe 41 de ha

Aproximativ 20 de ha este suprafața pe care Primăria Sibiu o are la dispoziție pentru amenajarea viitorului centru de agrement din zona Cascade a Câmpșorului, anunța primarul Sibiului, Astrid Fodor, în primăvara anului 2019. 

Zona pentru care Primăria Sibiu cere stabilirea unor reglementări urbanistice este mult mai mare, de 41 de ha, împărțită în 30 de numere cadastrale. Este primul plan urbanistic zonal care se realizează pentru zona Câmpșor, introdusă în intravilanul municipiului Sibiu prin Planul urbanistic general al orașului adoptat în 2011.

Citește și (Re)nașterea aqua-park-ului în lunca Cibinului: de la 17 la 67 de milioane de lei

Sursa foto: Facebook  / Primăria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 11967

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

23 comentarii

Alex

Acum 1 an

Uau
Raspunde

Potae

Acum 1 an

Pfoai !!! Pistele alea de role zici ca-s pe Transalpina.

Raspunde

Izabell

Acum 1 an

Prin 2007 Primaria Sibiu (a lui Johannis) “lansa simularile” aquaparkului varianta Padurea Dumbrava! Si cu simularile am ramas…si cu excedent bugetar de vreo 80 milioane de euro!!! La simulari si studii de fezabilitate suntem cei mai tari
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Voi nu sunteti in stare sa aliniati capacele de canal la nivelul asfaltului si vreti sa faceti rachete .Sa fie caldura de vina ?
Raspunde

Mister

Acum 1 an

Si cum ajungem acolo? Pe straduta de 7 m care are intarzieri??? De ce nu faceti inca 4 5 bulevarde pe unde aveti loc liber dupa care construti. Zona Viile Sibiului de ce nu mai e pusa in calcule e cartier al Sibiului sau o uniti cu Sura? Gusterita la fel?
Raspunde

H.O.

Acum 1 an

n-arata rau. Dar fara masina doar cei din Zavoi si prelungirea Sacel ajung acolo... Daca se continua cu zona verde, adica parc amenajat in campsor pana la baza pompierilor de pe Maramuresului, atunci da, o sa fie o zona verde accesibila pe jos miilor de locuitori ai strandului si turnisorului. Altfel ramane o insula de verdeata sa zicem, intr-un camp. Si nu uitati, daca tot aveti la dispozitie 41 de hectare sa le desenati liber absolut cum vreti, sa faceti pistele de biciclete la standard de marginime - fabuloasa latime de 100 de cm.
Raspunde

Cora, lasse uns!

Acum 1 an

Daca acest proiect ar fi in discutie in Oradea sau Cluj, mai ca as avea incredere. Dar cu jagardelele astea nenorocite din primaria Sibiu, care reabiliteaza o strada de 100 m in 3 ani, distrug tot ce e verde si nu au nici o viziune serioasa de administratie, tare mi-e teama ca pana si Salistea va avea un strand superior Sibiului! Cand iti spune Fodor ca va face si va drege, e ca si cand spune PSD ca va face spitale regionale si mii de km de autostrazi!
Raspunde

Birtu

Acum 1 an

Chestia cu dezbatere publica e frectie la picior de lemn , cartile sint deja facute ,siu ei mai bine dar arunca momeala ca si locatarii din oras ar avea ceva de spus ! Oricum totul se face dupa cum doresc rechinii imobiliari iar lipitorile din primarie aproba totul dupa cum primesc casul.
Raspunde

Gigi

Acum 1 an

Frumoasă simularea, iți ia ochii, te face sa visezi și să speri ca poate de data asta se va implementa ceva. Din ce vad simularea nu respectă în totalitate realitatea din teren. De exemplu: drumul perpendicular pe parcare se va opri în calea ferata și casele care urmează sa fie construite pe strada Săcel. Nu este prevazută nici măcar o legătura (peste calea ferată) cu parcul care urmează sa fie construit pe str. Preot Bacca. Ma așteptam să existe aceste detalii într-o planșă la care cu siguranță s-a lucrat destul de mult și care se dorește să fie baza unor discuții pentru un PUZ.
Raspunde

Gheorghe ion

Acum 1 an

@Mister Tot ajungi mai repede decat ai fi ajuns daca era cobstruit in padurea Dumbrava. Altfrl, ciorba reincalzita revine - au trecut 13 ani si nimic. Totusi, vad un punct pozitiv: s.a renuntat la aberatia de a.l construi in padurea Dumbrava si, se valorifica o zona care oricum arata ca naiba si statea degeaba. Acum, poate se vor misca lucrurile si nu avem de asteptat inca 10 ani pentru alte studii de fezabilitate :))). Dar ma indoiesc
Raspunde

Lavinia Bugneriu

Acum 1 an

Dezvoltarea Sibiului este fantastica! Fericiti voi care locuiti in Sibiu! Noi am ales Zurichul si acum regretam amarnic!
Raspunde

Wilhelm Tell

Acum 1 an

Nu ați argumentat de ce regretați că ați ales Zurichul. E drept că nu mai e ce-a fost, dar totuși. Sau era o mostră de umor ce l-ar făcea invidios și pe Caragiale ?
Raspunde

Paul

Acum 1 an

Gusterland-ul e finalizat de incepem 'studiul' la un nou proiect?
Raspunde

Ahitofel Yankze

Acum 1 an

Hai ca imi place! Proiectul de Aquapark și componenta de Aquapark e 7% din total. În continuare primăria protejează investițiile lui Ciolan, prietenul lui Iohannis. Rușinos. Mergeți în orice alt oraș din România care și-a făcut recent Aquapark și luați lecții. Sau dacă Îndrăzniți, știu ca e greu, înfricoșător, intimidand, luați lecții de la vecinii unguri. Privitor la spațiul de agrement, aș spune ca e OK. Nu inteleg ce rost are stadionul ala, mai ales ca n-are nicio legătură cu PUG-ul orașului. Mergea o zona de agrement specifica parcurilor acvatice nu o ciorba din toate lucrurile din care nu ai nimic cum trebuie.
Raspunde

Mihai

Acum 1 an

Cred ca au facut angajatii primariei insolatie!! Acum ca este gata tot parcul de distractii de la Lacul lui Binder, GusterLand este finalizat pe hartie, mai este putin de lucru la Liceul de Arta, gata.. ce sa mai facem... Cibin Aqua Park! Tare de tot. Nu stergeti comentariul, ne auzim in 10 ani cu alte proiecte ... futuriste! Numai bine.
Raspunde

Swimness

Acum 1 an

Pe langa spa si wellness, care or fi si ele bune la ceva, astept in continuare sa se anunte un bazin de inot de agrement macar semiolimpic cu 4+ culoare de inot delimitate ca la Olimpia. Deci nu pentru lancezeala in apa gen 'baie publica' si fara suculete, prajituri si inghetata. Una peste alta la un bazin privat din oras acum cativa ani se retinea cartea de identitate la receptie, probabil sa nu fugi de acolo fara sa platesti consumatia. (Nu stiu daca acum mai face asa sau nu, ca nu am mai dat pe acolo, normal ar fi trebuit sa anunt politia, deoarece este ilegal.)
Raspunde

Doamna Frau

Acum 1 an

Doamnaaaaaa, eu ma holbez de cateva ore si tot nu vad piscine!!! Cat de imbecili puteti fi, ca deja ati depasit recordurile mondiale???
Raspunde

Sibian SB

Acum 1 an

:))))) f tari comentariile :)) Eu cred ca se va face, dar nu stim anul finalizării.
Raspunde

Aquaman

Acum 1 an

Proiectul se numeste Aquapark! dar cand te uiti la poza de ansamblu abia se vede un singur bazin minuscul, probabil maxim de 8x20m. Nu scapam de subdimensionarile idioate tipice unui sat si nu unei zone metropolitane cu peste 200.000 de locuitori nici macar in mijlocul campului. Cora, lasse uns schon in Ruhe !
Raspunde

O problema

Acum 1 an

O parte a locatiei aqua-park-ului (cel putin din penultima poza) se suprapune zona de case construite ilegal de romi pe malul drept al Cibinului, din capatul strazii Zavoi. Ce faceti cu ei? Ii demolati sau vor face parte integranta din aqua-park?
Raspunde

Patri

Acum 1 an

eu vreu un bordel pe acolo,se poate?totul in dezbatere publica
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

Simularile astea cu copaci fantastici ma dispera. Nu observa nimeni ca nu avem atata arboret in tot Sibiul cat e in simularea asta? Si mai am o intrebare. Din cate stiam eu, terenul e inundabil. Adica e in zona de risc de inundatie, practic e un "rezervor" de preluare a surplusului de apa din raul Cibin. Cand eram copil am trait sa vad o data "lacul" format dincolo de calea ferata din Strand. De asta nici n-au pus mana pe teren imobiliarii, pana acum. Probabil aqua park se poate, ca tot despre apa e vorba ...
Raspunde

Gabi

Acum 1 an

de ce nu se face Aquaparkul intre strada Ludos si strada Avrig? cu mai multe piscine si mai multe tobogane?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus