Duminică,
26.06.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Reprezentanți ai primăriei și ai IPJ Sibiu au mers la Viena ca să învețe mai multe despre biciclete și sistemul de bike-sharing

Reprezentanți ai primăriei și ai IPJ Sibiu au mers la Viena ca să învețe mai multe despre biciclete și sistemul de bike-sharing

Reprezentanți ai primăriei și ai Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu se află în aceste zile la Viena, unde participă la întâlniri și discuții cu trei instituții cheie responsabile de dezvoltarea unei infrastructuri dedicată bicicletelor. Acest lucru este posibil printr-o inițiativă a asociației Urban Bike Revolution, în parteneriat cu Ambasada României la Viena.

Ambasadorul Emil Hurezeanu a primit în 11 mai la sediul Ambasadei o delegație din Sibiu aflată la Viena în cadrul unui proiect de schimb de bune practici în domeniul educației rutiere velo.

„La inițiativa Asociației Urban Bike Revolution, în parteneriat cu Ambasada României la Viena, reprezentanți ai Primăriei și IPJ Sibiu au participat la întâlniri și discuții cu trei instituții cheie responsabile de dezvoltarea unei culturi a mersului cu bicicleta la Viena, de implementarea programelor educaționale și de infrastructură velo”, se arată într-o postare pe facebook-ul Ambasadei României în Austria.

Programul acestei vizite de studiu a cuprins și o serie de elemente practice, printre care tururi ghidate pe bicicletă pe diferite trasee importante din Viena și o vizită într-un parc de motorică velo.

„Acest schimb de experiență este cu atât mai important, cu cât Viena se numără printre centrele de excelență în ceea ce privește implementarea unor strategii de dezvoltare durabilă a infrastructurii, în general, care cuprind în mod special și infrastructura dedicată bicicletelor și a sistemului de bike sharing. Mulțumim pe această cale interlocutorilor austrieci pentru disponibilitate (Inspectoratul de Poliție a Landului Viena, Agenția de Mobilitate a orașului Viena, Wiener Linien etc.) și dorim mult succes reprezentanților orașului Sibiu în ceea ce privește folosirea expertizei austriece în implementarea conceptului unui oraș pentru oameni”, se mai arată în postarea făcută pe facebook.

Sursă foto: Facebook/ Ambasada României în Austria

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Elzorab

Acum 1 lună

Super! Dar despre piste cand au de gand sa invete?
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 lună

Poate afla si cum se circula corect in sensul giratoriu,sa-i lumineze si pe instructori care,la rindul lor,sa-si lumineze elevii!
Raspunde

Sibian din marginime

Acum 1 lună

ce e asa greu? semnalizezi stanga inainte de a te aproia de sens, semnalizezi si in sens si iesi oriunde ai tu chef fara sa mai semnalizezi dreapta ca nu e nevoie. te poti incadra pe orice banda ca ai prioritate absoluta. liniile continue nu conteaza, ca is la intrarea in sens sau la iesire sunt la fel de irelevante. neaparat sa gesticulezi catre cei care nu semnalizeaza stanga si semnalizeaza doar dreapta la iesirea, niste idioti.
Raspunde

Rostogan

Acum 1 lună

Trai nineaca la Wiena pe banii... contribuabililor ( scuze ca era sa scriu pro...lor).
Raspunde

Un sibian

Acum 1 lună

nu inteleg nimic...ca daca intelegeau ceva ar fi facut deja...se plimba pe bani publici!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus