Miercuri,
29.11.2023
Innorat
Acum
-0°C

S-a inaugurat spațiul educativ Brukenthal Kids: Vrem să aducem copiii mai aproape de muzeu

S-a inaugurat spațiul educativ Brukenthal Kids: Vrem să aducem copiii mai aproape de muzeu

Muzeul Național Brukenthal a inaugurat astăzi, 18 mai, un spațiu destinat activităților educative pentru copii. Denumit Brukenthal Kids, spațiul va putea găzdui ateliere creative, lectură, proiecții de film documentare şi alte diverse activități.

Proiectul Brukenthal Kids este posibil cu ajutorul fundației KeepGiving și are drept scop organizarea unui spațiu special pentru copii, în care ei pot desfășura activități educative în timpul lor liber.

„Continuăm o activitate importantă în cadrul unui muzeu și anume cea de pedagogie muzeală. Fundația Keepgiving și Keep Calling, deja prieteni și parteneri ai muzeului pe activități educative, au dorit și au îmbrățișat ideea de a sponsoriza tot ce înseamnă amenajarea acestui spațiu”, a spus Alexandru Chituță, purtătorul de cuvânt al Muzeului Național Brukenthal.

Mai mulți părinți cu copiii la muzeu

Începând de săptămâna viitoare, deja s-a conturat un program al spațiului educativ, mai multe școli din Sibiu arătându-și interesul pentru acest proiect. „De săptămâna viitoare Liceul de Artă  a făcut deja un calendar pentru a veni aici cu elevii, Școala Populară de meserii Ion Mincu la fel și, de asemenea, Școala Finlandeză”, a mai adăugat Alexandru Chituță

La inaugurarea spațiului educativ a fost prezentă și Silvana Tatu, director general KeepCalling, care a ținut să menționeze importanța legăturii dintre adolescenți și cultură și a organizării de activități educative pentru aceștia.

„Mulțumim pentru oportunitate, este foarte important să aducem copiii și adolescenții mai aproape de artă și de cultură, iar prin acest spațiu dedicat acțiunilor educative pentru copii sunt convinsă că o să vedem mai mulți părinți cu copIii la muzeu, mai multe clase de elevi cu educatori sau învățători mai aproape de Muzeul Brukenthal”, a spus Silvana Tatu.

Brukenthal Kids va fi un spațiu destinat în exclusivitate proiectelor educative pentru copiii de la grădiniță, dar și din ciclul gimnazial și liceal.

„Va fi un tărâm de joacă, dar nu joacă uzuală, ci joaca intelectuală și formativă pentru cei la care ținem atât de mult cu toții: nepoții, copiii. Încă din 2008 organizăm acțiuni de acest fel cu elevi, studenți, cu universitatea. Intrăm într-o altă etapă. Este foarte important ca aceste clase și specializări să ajungă la noi, dar poate că mai multe zile le vom rezerva familiilor care vor să vină cu copilașii lor, în alt loc decât cel uzual, și să se joace”, a spus și Sabin Luca, directorul Muzeului Național Brukenthal.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus