Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Medic sibian, în instanță într-un proces cu daune de două mil. de euro. Pentru decesul unui copil acum nouă ani

Medic sibian, în instanță într-un proces cu daune de două mil. de euro. Pentru decesul unui copil acum nouă ani

Un medic de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu este citat în procesul cu daune de peste 2 milioane de euro intentat unității medicale de părinții băiețelului mort în anul 2013 în urma unei banale operații de polipi. Termenul de judecată este stabilit pentru data de 8 iunie, la ora 9.00.

Citește și: „2.030.000 euro. Spitalul Județean, dat în judecată pentru moartea unui băiețel. O istorie de opt ani”

Un medic ORL-ist din cadrul Spitalului Județean Sibiu a fost citat, alături de o altă persoană, în calitate de „intervenient forțat” într-un proces intentat de părinții lui Alexandru Bogdan, băiețelul de trei ani și cinci luni care și-a pierdut viața după o operație de extirpare a polipilor în anul 2013. Procesul a fost intentat în anul 2021 și se cer daune de 2.030.000 euro.

„Admite cererea pârâtului Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu de introducere în cauză în calitate de intervenienţi forţaţi a numiţilor R.G.G. şi B. C. În baza art. 78-79 C.pr.civ., instanţa dispune introducerea în cauză în calitate de intervenienţi forţaţi a numiţilor R.G.G. şi B.C., care vor fi citaţi cu o copie de pe prezenta încheiere de şedinţă, copie după cererea de chemare în judecată şi înscrisurile anexate de reclamanţi, copie după întâmpinare şi cererea de chemare în garanţie depuse de pârâtul Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu şi întâmpinarea depusă de chemata în garanţie EUROINS ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE SA, cu menţiunea că vor lua procedura în starea în care se află la data prezentei şi cu menţiunea de a depune întâmpinare până la termenul de judecată acordat, arătând excepţiile şi dovezile de care înţeleg să se folosească”, se arată în soluția instanței.

Termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 8 iunie, la ora 09:00, când vor fi citate toate părţile.

Citește și: Dosar penal in cazul copilului de 3 ani, mort in urma unei operatii de polipi

Vă reamintim că în 5 iunie 2013 părinții au dus copilul la spital unde l-au intenat și a fost operat pentru scoaterea polipilor. La scurt timp de la intervenție Alexandru a început să se simtă rău, iar mama sa a observat că buzele încep să i se învinețească și speriată a chemat medicul. Acesta a constatat că Alexandru a intrat în stop cardio-respirator și a început să îl resusciteze manual, pentru că în secție nu exista un defribilator. Băiatul și-a revenit pentru scurt timp, după care a intrat în comă și după o săptămână, în 14 iunie, copilul a decedat.

Citește și: „Tatal copilului mort dupa operatia de polipi: Vor sa ascunda iresponsabilitatea medicului curant”

În luna iulie a anului trecut părinții copilului au deschis un proces prin care cer daune de 2.030.000 de euro. Procesul a venit după opt ani de la decesul băiatului, perioadă în care nicio anchetă nu a avut vreo finalitate. Ulteriori deschiderii procesului reprezentanții Spitalului Județean au angajat, prin hotărâre de Consiliu Județean un avocat specializat atât pe ramura dreptului civil, cât și pe cel penal care să asigure consultanța, asistența și reprezentarea necesară în procesele intentate de părinții lui Alexandru.

Citește și: „Concluzia Spitalului Judetan in cazul copilului mort dupa operatia de polipi:"Ne intrebam - de ce a murit copilul?"

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

???

Acum 2 ani

Hmmm... Viata unui om, mai mult a propriului copil este nepretuita, insa sa ceri atatia bani e ... Copilul nu mai poate fi readus la viata, dar suma aceea mare pt. ce e ? Asa se consoleaza parintii sau vor sa deschida o facultate de medicina?
Raspunde

???

Acum 2 ani

Degeaba dati dislike! Se poate sa fii atat de lacom?
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

sa speram ca parintii castiga procesul...sa le ia toti banii alora de la judetean!!!
Raspunde

Urgenta

Acum 2 ani

O știre fără nici o valoare atâta vreme cât nu se spune numele medicului care a operat, toți se prezintă și sunt denumiți peste tot doctori fără sa li se prezinte gradul ( rezident,specialist denumirea secundar era mai potrivita,primar) și o minima carte de vizita ( câte cazuri a avut, cate a rezolvat ,număr de pacienți intr-un an
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lacomie

Acum 1 an

Daca anuntau ca doneaza banii aia pt fundatia "Construim un spital", sau sa sprijine deschiderea unei sectii ORL la Pediatrie (ca se pare ca de aici a aparut problema), ii credeam ca vor sa repare ceva. Asa, doar vor 2 mil eur, deci au pus un pret pe viata unui copil
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus