Miercuri,
06.07.2022
Ploi Usoare
Acum
17°C

Unde se pot angaja studenții pe perioada verii și ce salarii primesc. „Nu trebuie să aibă experiență, trebuie să fie dornici să învețe”

Unde se pot angaja studenții pe perioada verii și ce salarii primesc. „Nu trebuie să aibă experiență, trebuie să fie dornici să învețe”

Perioada vacanței de vară se apropie, iar studenții care se află în căutarea unui loc de muncă trebuie să știe că au mai multe variante din care pot alege. Companiile din Sibiu caută personal pe perioada verii și spun că angajarea studenților reprezintă o modalitate prin care aceștia pot căpăta experiență și pot câștiga banii lor. Pentru joburile dedicate studenților, experiența nu este necesară. 

Angajatorii sibieni s-au reunit astăzi, 20 mai, în cadrul unui eveniment organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă la Redal Expo. Am vorbit cu mai mulți dintre ei despre disponibilitatea companiilor pe care le reprezintă de a angaja studenți, dar și despre condițiile de muncă și salarii.

Locuri de muncă disponibile în fast-food-urile din Sibiu

Fast-foo-urile Super Mama au disponibile în această perioadă mai multe posturi pentru care încearcă să găsească personal. Studenții care doresc să se angajeze aici trebuie să știe că experiența nu este necesară și că se fac și angajări part-time, cu un program flexibil, care să le ofere timp și pentru alte activități.

„Noi avem nevoie de persoane care doresc să muncească pentru că avem foarte multe poziții disponibile. Avem o varietate de joburi disponibile, de la ajutor de bucătar, la bucătari, preparatori pentru kebab, shaorma, oameni la grill, avem și foarte multe locații și de aceea noi suntem deschiși să angajăm. Angajăm și part-time, programul este flexibil. Condiția principală este să aibă 16 ani. Angajăm elevi și studenți și persoane de vârsta a doua. Dacă au atitudine, experiența o dobândesc în timp”, a spus Ioana Fleacă, director resurse umane la Super Mama.

Și oferta de la Taco Bell din mall-ul Shopping City este una care i-ar putea atrage pe studenți. Salariul pe care l-ar primi aici, dacă lucrează full time, este de 1.850 de lei pe lună, plus bonuri de masă.

„Angajăm studenții pe perioadă nedeterminată. Salariul crește după o perioadă de trei luni în cazul în care aceștia continuă să rămână. Foarte mulți dintre ei caută să muncească sezonier. Dacă nu pot lucra la opt ore, noi le oferim și șansa de a munci la șase ore, cu program flexibil. Pentru angajați asigurăm reducere de 50% la produsele noastre. Asigurăm, de asemenea, bonuri de masă. Nu este foarte greu, noi îi primim și fără experiență, trebuie doar să vrea să lucreze. Salariul pe care îl primesc în mână, la opt ore, este 1.850 de lei plus bonuri în valoare de 400 de lei pe lună. La șase ore, primesc 1.388 de lei, la care se adaugă, de asemenea, bonurile de masă” a explicat și Constantin Geamănu din partea Taco Bell.

Alte opțiuni pentru studenți: muncitor necalificat, stivuitorist sau lucrător în depozit

Dacă doresc să lucreze în fabrici, studenților li se oferă un salariu asemănător cu cel pe care l-ar primi în fast-food-urile menționate mai sus. Compania Kendrion, de exemplu, caută să angajeze studenți pe toată perioada verii. Salariul este de 1.800 de lei plus bonuri de masă. Experiența nu este necesară pentru că se poate dobândi.

„Nu trebuie să aibă experiență, trebuie să fie dornici să învețe, să fie serioși, iar de restul ne ocupăm noi. Noi căutăm pe perioadă full time, dar de obicei studenții vin în perioada de vară, în rest este un pic mai greu pentru că au examene și facultate. În general, în producție, salariul pornește de la 1.800 net plus tichete de masă. Nu trebuie experiență, trebuie să fie o persoană serioasă. Vom încheia un contract individual de muncă, pe perioadă determinată adică pe perioada vacanței. Dacă dorește să continue și poate să îmbine facultatea cu serviciul bineînțeles că noi suntem deschiși”, a spus Doru Părăian, din partea companiei Kendrion.

Și cei de la Arabesque caută să angajeze în perioada următoare pentru posturile de manipulant, stivuitorist sau gestionar depozit. „Funcționăm pe contract nedeterminat și cele mai multe posturi disponibile sunt în depozit: manipulant, stivuitorist sau gestionar depozit. Noi le oferim posibilitatea de a lucra full time, opt ore. Pe partea de depozit nu trebuie experiență. Se face selecție, îi chemăm la interviu, iar în funcție de cum decurge interviul se alocă și un salariu. Programul e de luni până vineri și sâmbăta, două sâmbete pe lună”, a spus și Daniela Baciu din partea Arabesque.

Thermik Transilvania primește studenți care vor să lucreze pe perioada verii, fără ca aceștia să aibă nevoie de experiență. „Sigur că angajăm și studenți. Nu necesită să aibă experiență. La început o să îi încadrăm la muncitor necalificat, iar dacă au experiență, bineînțeles că mai sunt și alte posturi disponibile. Totul se învață”, a spus Adina Banciu, reprezentant al companiei.

Studenții care doresc să aplice la unul dintre posturile de mai sus, pot intra pe site-urile companiilor unde găsesc mai multe informații despre fiecare loc de muncă în parte.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Contra

Acum 1 lună

Dragi studenti, lasati ofertele astea de ... si traiti-va tineretea! Cu anii astia nu va ami intalniti, iar de munca aveti timp toata viata!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus