Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
28°C

FOTO Unde se va construi Observatorul Astronomic de la Sibiu? Proiectul „Mai aproape de Stele” a avut loc chiar în locație

FOTO Unde se va construi Observatorul Astronomic de la Sibiu? Proiectul „Mai aproape de Stele” a avut loc chiar în locație

Aproximativ 60 de copii de la Cercul de Anticipație Știintifică și Astronomie de la Palatul Copiilor, însoțiți de profesori și o parte dintre ei de părinți, au urcat, vineri, 20 mai, la Păltiniș, în cadrul unui evenimentului „Mai aproape de stele”. Pentru acest eveniment s-a alergat anul trecut la Maratonul Internațional Sibiu. De asemenea, călătoria copiilor a fost făcută pentru a cunoaște locul pe care urmează să se construiască un observator astronomic.

Paltinis

Platorul pe care urmează să fie construit Observatorul astronomic

În seara zilei de vineri, 20 mai, aproximativ 60 de copii de la Cercul de Anticipație Știintifică și Astronomie de la Palatul Copiilor, însoțiți de profesorul lor, Cristi Serafin, de Daniel Vecsei, directorul palatului și de câțiva părinți au urcat la peste 1.200 de metri pentru a observa cerul. Evenimentul se numește „Mai aproape de stele” și pentru această vizită copiii au alergat anul trecut în cadrul Maratonului Internațional Sibiu. De asemenea, urmează ca din bănuții strânși să se cumpere și o lunetă pentru Cercul de Anticipație.

paltinis

Altitudinea la care se va construi observatorul

Un al doilea obiectiv al evenimentului a fost cunoașterea platoului unde urmează să fie construit un observator astronomic, de fapt, un întreg complex astronomic. 

„Aici unde suntem este terenul pus la dispoziție de Primăria Rășinari pentru a se va construi Observatorul Astronomic la care tot visăm de mulți ani. Este vorba despre un complex astronomic. Proiectul va fi făcut de Primăria Rășinari, iar noi vom asigura partea tehnică. Va fi o clădire foarte mare care va avea un planetariu cu o rază de zece metri cel puțin și două observatoare, unul pentru public și unul pentru cercetare”, le explică profesorul Cristi Serafin elevilor săi.

Proiectul care prevede construirea observatorului astronomic se află în stadiul de găsire al liniei de finanțare. La eveniment a participat și Mihai Balaban, directorul de la UNIMAT și unul dintre cei care a susținut acest proiect de la început.

Paltinis

PaltinisPaltinisPaltinisPaltinisPaltinis

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Cetatean

Acum 1 lună

Felicitări pentru inițiativă și succes în implementare și ducere la bun sfârșit a proiectului. Să poată și cei mici și de ce nu și cei mari să se inițieze în tainele cosmosului și să poată visa cu gândul la stele.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus