Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
25°C

Spitalul de Pediatrie cere un post de medic nutriționist. Numărul mare de copii cu diabet necesită accesarea unui program național

Spitalul de Pediatrie cere un post de medic nutriționist. Numărul mare de copii cu diabet necesită accesarea unui program național

Reprezentanții Spitalului de Pediatrie din Sibiu cer consilierilor locali aprobarea modificării statului de funcţii şi a organigramei pentru crearea unui post de medic nutriționist. Unul dintre motive este acela că spitalul beneficiază de un cabinet de diabet zaharat, nutriție și boli metabolice care funcționează cu un medic cu contract de prestări servicii. Un alt motiv este accesarea Programului Naţional de Diabet Zaharat, ca urmare a numărului mare de copii care suferă de această boală.

În Ședința de Consiliu Local care va avea loc joi, 26 mai, aleșii Sibiului vor avea spre aprobare un nou statut de funcţii şi o nouă organigramă pentru Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu. Proiectul de Hotărâre propune înființarea unui post pe care să fie angajat un medic specialist cu contract individual de muncă în specialitatea diabet, nutriţie şi boli metabolice în Ambulatoriu integrat. Unul dintre motive este faptului că în structura spitalului este aprobat un cabinet de diabet zaharat, nutriţie și boli metabolice care funcţionează în momentul de faţă cu un medic care a semnat un  contract de prestări servicii.

De asemenea, prin crearea acestui post se urmărește și accesarea Programului Naţional de Diabet Zaharat, ca urmare a numărului mare de copii care suferă de această boală. Un medic cu un contract individual de muncă asigură accesarea acestui program. Mai mult, în proiectul de hotărâre se arată că accesarea programului național facilitează decontarea serviciilor în program integral de 7 ore de la CJAS, iar pe de altă parte se vor putea achiziționa şi monta sisteme de monitorizare continuă a glicemiei în regim de spitalizare de zi.

În urma suplimentări statului de funcții cu un post se impune creșterea numărului de funcții în organigramă de la 584 la 585 de posturi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Alzara 1918

Acum 1 lună

In sfarsit ! Greu la deal… Pe “ vremuri “ era o doctoriță la Spitalul de Pediatrie ; odată cu epidemia de obezitate postul a dispărut odată cu pensionarea inimoasei colege !

Raspunde

SibiAnus

Acum 1 lună

Copii grasi? Copii obezi? Copii cu diabet si boli cardio vasculare? Avem solutia (incompetentului lenes si prost): anagajam medici nutritionisti (inimosi)! Astfel, netratand cauza, puscam trei iepuri cu un glont: 1. mamicile in spandex, bonele si bunicile toate spargatoare de samburi si amatoare de feisbuc si uatzap de prin parcuri pot in continuare sa isi umfle progeniturile cu chipsuri, cola, bomboane, ciucalata si sa si le laude: "Vai, draga, dar ce plinut e al vostru! Da, e sanatos, nu nemancat ca slabanogul de langa el, de ii dau (formula folosita e "da") parintii numa ciorbe si tocanite, salate si fructe!" 2. se fac prin spitale posturi noi, lejere, unde nu trebuie scoala multa, trebuie doar sa ai suflet (si buzunar) mare, post pe care poate fi angajata si sotia, si amanta (ca au facut si ele un liceu agricol si o scoala de infirmiere) si banu' vine de la stat. 3. se bucura si farmacistii si producatorii de medicamente si tratamente, ca insuline circula si te tine in viata. Trist!
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Nutritia amelioreaza, dar nu vindeca diabetul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus