Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
0°C

Primăria Sibiu a scos la licitație amenajarea Cibinului din Turnișor până la ieșirea înspre Agnita

Primăria Sibiu a scos la licitație amenajarea Cibinului din Turnișor până la ieșirea înspre Agnita

Primăria Sibiu a scos la licitație întocmirea studiului de fezabilitate pentru amenajarea malurilor Cibinului și pe tronsoanele cuprinse între cartierul Turnișor și șoseaua Alba Iulia, respectiv între centura ocolitoare a Sibiului și ieșirea din oraș înspre Agnita.

După cum se arată în caietul de sarcini al procedurii, Primăria Sibiu așteaptă de la firma angajată soluțiile cele mai potrivite pentru transformarea malurilor Cibinului în zone de agrement și petrecere a timpului liber pentru comunitate, cu amenajarea de trasee ciclio-pietonale și prin ”păstrarea caracteristicilor naturale”.

Studiul de fezabilitate elaborat ar urma să completeze amenajarea malurilor Cibinului începută pe tronsonul I, cel cuprins între șoseaua Alba Iulia și varianta ocolitoare a Sibiului, în cadrul contractului semnat cu Con-A pentru amenajarea pistei de biciclete.

”Proiectul ar urma să asigure crearea unui spațiu verde cu funcțiuni de agrement, dar și conectivitatea între diverse cartiere ale orașului în cadrul unui proiect integrat de infrastructură publică, proiect care ar urma să transforme râul Cibin într-un reper urbanistic al orașului”, se arată în tema de proiectare elaborată de Biroul pentru proiecte cu finanțare internațională (biroul care a implementat și proiectul pistei de biciclete aflată acum în construire pe malul Cibinului).

5,1 km, în total

Cele două tronsoane pentru care este cerută elaborarea studiului de fezabilitate au o lungime însumată de 5,1 km: tronsonul II este cel cuprins între zona ”La Cascade” (str. Trandafirilor din cartierul Turnișor, unde este propus și viitorul centru de agrement și sport care să includă și un aqua-park) și șoseaua Alba Iulia, iar tronsonul III este cel cuprins între centura ocolitoare a Sibiului, strada Podului și strada Ștefan cel Mare.

În cadrul studiului de fezabilitate urmează elaborată propunerea ideală pentru amenajarea unei piste de biciclete care să o continue pe cea aflată acum în construire. Totodată, sunt solicitate variantele optime pentru amenajarea de alei de promenadă cu bănci și locuri de relaxare, dar și a unor spații verzi (prin defrișarea vegetației existente, modelarea terenului și plantarea de plante perene, inclusiv plantare arbori și arbuști).

Este solicitată și studierea amenajării de facilități pentru recreere pe terenurile amenajate, achiziționarea și montarea elementelor constructive de tipul foișoarelor și pergolelor, grupuri sanitare, sistem de supraveghere video și mobilier urban.

”Se vor prezenta planșe și simulări de reamenajare/reconfigurare a zonei pentru o evidențiere vizuală clară a conceptului propus, iar după aprobarea acestuia se va trece la elaborarea studiului de fezabilitate”, solicită reprezentanții administrației locale prin caietul de sarcini.

Trei luni

Termenul de realizare a studiului de fezabilitate este de trei luni de la data semnării contractului. 310.000 de lei, la care se adaugă TVA, este bugetul alocat acestui contract, pentru care ofertele trebuie depuse cel mai târziu pe 17 iunie 2022.

Departajarea ofertelor se va face în funcție de prețul cel mai mic, care va conta în proporție de 80%, celelalte 20 de puncte urmând a fi folosite pentru departajarea ofertelor în funcție de experiența specialiștilor propuși pentru a elabora studiul de fezabilitate.

Având în vedere că procedura este administrată de Biroul pentru proiecte cu finanțare internațională, este de așteptat ca pentru implementarea propriu-zisă a proiectului să fie solicitate fonduri europene nerambursabile.

Citește și VIDEO și FOTO Am pedalat pe traseul viitoarei piste de lângă Cibin. Cum pot fi salvate cât mai multe sălcii?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Primăria Cernobîl

Acum 1 an

Politica doamnei Fodor si a bacteriilor din primarie: moarte naturii, a tot ce înseamnă verde și aer curat! Ne com plimba prin praf, pe asfalt, printre borduri incinse de soare și prin multe betoane. Vor fi plantați pătrunjel, papadii și arbori de coada șoricelului. Cei din primărie, aceste accidente ale istoriei, trebuie sa meargă direct la tomberonul de gunoi! Vor trebui sa treacă 50 de ani pana când aceasta administrație odioasa va fi uitată. Gândiți-vă ce vor face ăștia cu Parcul Subarini! La Cernobil este mai multă natura decât în orașul ăsta!

Raspunde

Nerabdator

Acum 1 an

Abia aștept să se facă promenadă pe maluri, sa vadă toată lumea superbul albastru de balastieră care străbate Sibiul.
Raspunde

Un biciclist

Acum 1 an

unde relieful permite - si cam este spatiu in amonte de podul CFR / Sos. Alba Iulia ar trebui sa fie mult mai putin beton sub pista si fara balustrade metalice (model vestic), spatiul de siguranta fiind spatiul verde din jurul pistei. Ar fi o sansa ca cineva sa invete din greseli si sa integreze mai putin distructiv pista in natura.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus