Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

Proprietar nemulțumit de starea drumului, după ce și-a cumpărat apartament pe str. Ogorului. Reacția primăriei și dezvoltatorului

Proprietar nemulțumit de starea drumului, după ce și-a cumpărat apartament pe str. Ogorului. Reacția primăriei și dezvoltatorului

Un bărbat care locuiește pe strada Ogorului din Sibiu se arată nemulțumit, după ce a cumpărat un apartament, de starea proastă a drumului și de praful pe care, spune el, trebuie să-l înghită zilnic.

Bărbatul a contactat redacția ziarului pentru a ne mărturisi că locuiește în zona extensiei străzii Ogorului, care ”este neasfaltată de ani de zile”.

”Se construiesc blocuri noi și nivelul de praf este insuportabil. Constructorii și primăria lucrează împreună aparent și oamenii din jur suferă”, mai spune bărbatul, care concluzionează: ”Este dezastru ce se întâmpla aici”.

Reporterul Turnul Sfatului a vizitat zona la care face referire bărbatul și într-adevăr, după calea ferată drumul lasă de dorit. De asemenea, nivelul de praf și zgomot este ridicat, în special din cauza faptului că mai multe imobile sunt în construcție, zona fiind în plină dezvoltare imobiliară.

Cât privește faptul că dezvoltatorul și primăria ”lucrează împreună”, se pare că așa este. Cel puțin la nivel declarativ, ambele entități se arată interesate de o colaborare în interesul locuitorilor.

”Conform prevederilor documentațiilor de urbanism aprobate, investitorul care a edificat ansamblul rezidențial de pe strada Ogorului, după linia de cale ferată, are obligația să întrețină căile de acces în zonă. După ce investitorul reglementează juridic acest drum și îl cedează Primăriei Sibiu, vom realiza studiul de fezabilitate și proiectarea și vom contracta lucrările de modernizare a acestei porțiuni de pe strada Ogorului, situată între calea ferată industrială și ultimul ansamblu rezidențial construit”, au explicat pentru Turnul Sfatului oficialii municipalității sibiene.

De partea cealaltă, reprezentanții unuia dintre ansamblurile aflate în construcție dau asigurări că se fac eforturi serioase pentru a limita disconfortul creat, în paralel existând o bună colaborare cu primăria.

"Reprezentații Neppendorf Residence au procedat încă din faza de organizare de șantier la balastarea și compactarea drumului de acces al șantierul proiectului rezidențial în vederea reducerii prafului și noroiului rezultat. Pământul rezultat din excavațiile imobilelor construite se află încă pe terenul proprietate urmând a fi ulterior evacuat. Totodată precizăm faptul că partea de teren aferentă lărgirii drumului existent a fost predată Primăriei Municipiului Sibiu încă din faza de autorizare. Pe viitor vom continua să luăm măsurile necesare pentru reducerea disconfortului creat de funcționarea șantierului”, au declarat reprezentanții ansamblului Neppendorf Residence.

Important de precizat că Neppendorf Residence nu este singurul dezvoltator în zonă și, având în vedere cererea pe piața imobiliară din Sibiu, vor exista și mulți alții pe viitor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

14 comentarii

Kol

Acum 1 an

cand a cumparat nu a vazut zona de cacao?
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

De unde vine el e si mai rāu. Dar, omu'pe banii lui ( ai bāncii pentru urmātorii 35 de ani ) are dreptul mācar la o opinie...
Raspunde

K.Samuel

Acum 1 an

Voi nu sunteți normali. Omul ala e "coleg" cu noi în societate. Avem o primărie care lucrează pentru noi, care încasează sume enorme din munca noastră și voi atacați omul ca vrea condiții?! Pai ar trebui sa sărim toți în strada sa cerem asfalt peste tot, sa cerem curățenie, sa cerem investiții, sa cerem promptitudine și respect în relația primăriei cu noi, ca doar ei lucrează pentru noi nu altfel. Aici primăria nu isi face treaba, nu omul care cere condiții. Pana mea
Raspunde

Ion Iliescu

Acum 1 an

Cate impozite au platit pana acum la primarie, ca sa aiba pretentii din astea? Cumperi in plin camp, platesti 17 lei taxe si apoi vrei sa vina primaria sa-ti amenajeze tot ca in Dubai? Putin realism

Raspunde

Andrei

Acum 1 an

Vorbesti prostii. Primăria nu poate asfalta drumul pana nu ii este cedat și e clar ca nu o sa fie cedat pana nu se termina lucrările. Deci momentan buba e la dezvoltator. Și la oameni ca nu casca ochii si cumpăra tot și după se plâng ca sunt alții de vina. ..

Raspunde

No Au

Acum 1 an

Aici de vină este primăria.

Raspunde

Ombl

Acum 1 an

Il sfatuiesc pe om sa comande o masuratoare a zgomotului cu o firma acreditata si sa depuna o plangere insotita de raportul rezultat la garda de mediu. O sa se rezolve toate problemele cand dezvoltatorul o sa primeasca prima amenda!
Raspunde

Radu

Acum 1 an

Obligați constructorul sa ude permanent drumurile pe timpul construcției, căci așa e normal..faceți sesizări la Garda de m diu și cereți măsurători. Aici se schimbă jocul. Nu intra lin linie ii rupe in amenzi și poate opri lucrările.
Raspunde

Gheorghe ion

Acum 1 an

Credea ca după ce se muta el, ii asfalteaza fodor strada. De aia le merge rechinilor imobiliari locali, ca oamenii cumpăra și abia apoi își pun probleme, în loc sa fie invers. Sunt 2 favele mari și late în selimbar și pe calea Cisnădiei, da uite ca lumea nu ar învață. Încă musca la promisiuni pe bani grei...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicușor von Șorliken

Acum 1 an

Cine nu e multumit de primaria Sibiu, sa plece, nu are ce cauta in burgul nostru saxon!
Raspunde

Borbil Ioan

Acum 1 an

Veniți să vedeți vă rog ce se întâmplă și pe strada Muncel la întrarea Apă Canal nu de ani ,ci zeci de ani .Punctul de colectare al gunoiului este amplasat în plin noroi în anotimpul ploios și într-un nor de praf făcut de mașinile societăți mai sus menționate. Vă mulțumesc!
Raspunde

Traian B

Acum 1 an

Exact la fel stau lucrurile pe toate șantierele din Sibiu, Șelimbăr, Arhitecți sau aiurea. Nu e o noutate. Noi zicem, voi scrieți, cei vizați citesc și cam aici se închide chestia. Primăriile dau mărunt din buze, cei de la Mediu nu se implică fiindcă ba nu e legislație, ba nu e de competența lor ba mai știu eu ce. Un lucru este clar. Drumurile, mari sau mici trebuie stropite, zilnic, pe toată perioada de execuție a lucrărilor. Și asta să devină o obligație de mediu, aplicabilă tuturor constructorilor sau dezvoltatorilor, așa cum cu mândrie se numesc.
Raspunde

Justin

Acum 1 an

In anglia daca iesi cu orice masina cu cauciucurile pline de noroi cum se intampla peste tot la noi ,inclusiv la stadion si cand se construia mall,ul de la gara ,iti inchidesu pe loc santierul .nu ii interesa cx puteai pierde milioane ,dar la noi cei cu masini de transport au pile peste tot ,chiar nu aveau asigurari pt ca s,a intamplat pe balea un accident si bascula nu avea asigurare ,
Raspunde

Vadim

Acum 1 an

Intr-o tara normala, mai intai se construiesc drumuri/utilitati apoi se construieste...

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus