Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
4°C

Unde se află singurul centru de vaccinare împotriva COVID-19 din Sibiu și ce program are

Unde se află singurul centru de vaccinare împotriva COVID-19 din Sibiu și ce program are

Peste 50 de sibieni s-au vaccinat în prima săptămână de când este disponibilă cea de-a patra doză de vaccin împotriva COVID 19. Cei care doresc să se vaccineze și cu această doză trebuie să știe că o pot face fie la singurul centru de vaccinare rămas deschis în Sibiu, pe strada Gorăslău, Nr.1, fie la medicii de familie. Potrivit reprezentanților centrului de vaccinare, persoanele care s-au vaccinat și cu această doză au făcut-o pentru prevenție, mărindu-și numărul de anticorpi.  

Citește și „Doza 4 de vaccin anti-COVID, din 16 mai. Se recomandă mai ales persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani”

56 de sibieni s-au vaccinat cu cea de-a patra doză împotriva COVID-19 în prima săptămână de când această doză este disponibilă, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Sibiu. Vaccinările se fac fie la Centrul Medical Stejari, fie la medicii de familie care au semnat un contract în acest sens. Lista acestor medici de familie poate fi consultată pe site-ul Casei Naționale de Sănătate.   

Singurul centru medical unde sibienii se mai pot vaccina este Centrul Medical Stejari aflat pe strada Gorăslău, la Nr. 1, Ap 5. Programul centrului este luni de la ora 12.00 la 19.00 și de marți până vineri vaccinările încep de la ora 8.00 și până la 14.00. În zilele de sâmbătă și duminică și de sărbătorile legale centrul este închis. Cei care doresc să se vaccineze se pot prezenta la centru în timpul programului, fără programare în prealabil și având buletinul la ei. Dacă se doresc detalii despre vaccinare acestea pot fi aflate la numărul de telefon 0757 228 043

Sibienii se vaccinează pentru protecție

Potrivit reprezentanților acestui centru persoanele care s-au vaccinat până acum au a patra doză au făcut-o pentru a se proteja.

„Oamenii se vaccinează pentru protecția lor, vor să-și mărească numărul de anticorpi. Pur și simplu pentru prevenție, pentru că nu știu ce va urma și vor să fie pregătiți. Atât timp cât au plecat pe trei doze o vor și a patra doză. Niciuna dintre persoanele care s-au vaccinat la noi nu au avut reacții adverse în primele 15 minute”, spune Mihaela Roșioru, asistent medical.

Vaccinarea cu cea de-a patra doză a fost posibilă începând cu 16 mai. Pot solicita vaccinarea persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager. Această doză este recomandată în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus