Duminică,
26.06.2022
Cer Senin
Acum
20°C

Un sibian pensionat pe caz de boală spune că Urbana vrea să-l scoată în stradă, cu doi copii. Director: A abuzat de audiență încercând să filmeze pe ascuns

Un sibian pensionat pe caz de boală spune că Urbana vrea să-l scoată în stradă, cu doi copii. Director: A abuzat de audiență încercând să filmeze pe ascuns

Un sibian în vârstă de 51 de ani, care ne-a solicitat să-i publicăm doar inițialele R. G. D. pentru a-și proteja copiii aflați în examene, spune că Urbana vrea să-l dea afară din apartamentul în care locuiește de aproape 20 de ani. Bărbatul, care este pensionat pe caz de boală în urma unui grav accident de mașină, arată că este la zi cu toate taxele și că a încercat, în repetate rânduri, să obțină o explicație, fără succes. În replică, conducerea societății Urbana a detaliat situația pentru Turnul Sfatului, demonstrând că bărbatul ar fi încercat să-i înregistreze pe ascuns. În plus, ar exista numeroase alte argumente în favoarea rezilierii contractului.

R. G. D. locuiește pe strada Reșița de aproape 20 de ani, alături de soție și cei doi copii. În tot acest timp, spune el, nu a avut niciodată nicio problemă cu reprezentanții Urbana, fiind la zi cu plățile și având o relație bună cu vecinii. Până anul trecut, când totul a luat o întorsătură bruscă.

”În 2021 ne-au chemat cu toate actele să prelungim contractul. Când am ajuns la ghișeu ni s-a spus că nu mai e de ajuns tot ce am depus până acum, ci că ar fi nevoie de ”o documentație specială pentru familia mea”. Ori de câte ori s-a dus soție cu alte și alte acte, i se spunea că ”nu este în regulă” pentru că ”nu am adus de acasă tot ce trebuie”, a declarat bărbatul pentru reporterul Turnul Sfatului, făcând un gest din degete care ar sugera că i-ar fi cerut bani.

În timpul discuțiilor, R. G. D. a amintit de cazul de corupție de la Urbana, mediatizat la momentul respectiv.

”Eu nu înțeleg de ce doar mie și doar acum mi se cer aceste documente și se refuză prelungirea contractului. Dacă vă aduceți aminte, a mai fost un caz de luare de mită anul trecut. Cam din acel moment au început să apară probleme. Problemele au devenit grave acum vreo două luni când m-am trezit că este blocat contul copilului meu minor, unde îi intră alocația. Am vrut să aflu de ce și la bancă mi-a spus că un executor judecătoresc a demarat acțiunea la inițiativa Urbana. Asta s-a întâmplat în martie. Apoi, în aprilie, chiar de Paști, am primit înștiințare că ne dau afară”, povestește cronologic sibianul.

Când și-a dat seama de gravitatea situației, R. G. D. a mers în audiență la viceprimarul Sibiului, unde a fost redirecționat către directorul Urbana SA.

”Vicele mi-a zis că nu-i de competența lui și directorul, pe care nu-l văzusem niciodată până atunci, mi-a spus scurt că nu mai vrea să prelungească nimic și că trebuie să plecăm. Asta a fost tot!”.

Nu în ultimul rând, R. G. D. este de părere că totul ar fi pornit de la sesizarea făcută de el anul trecut în vară, când a observat tarife nejustificat de mari la întreținere.

”Eu cred că de la asta a plecat, că am făcut contestație vara trecută când am văzut cât este de plată. Suntem furați la plata taxelor. Nu ne-a dat nimeni nicio explicație, deși am dovezi, am chitanțe, totul la zi”, concluzionează bărbatul care dă exemplu o plată solicitată de 800 de lei la curent.

Reporterul Turnul Sfatului a cerut conducerii Urbana S.A. un punct de vedere pe această temă, pentru a lămuri situația. Oficialii societății au fost foarte prompți și au detaliat totul într-un amplu răspuns scris.

În primul rând, explică directorul Urbana S.A., Mircea Ovidiu, chiriașul a fost primit în audiență în data de 19 mai, însă discuția a degenerat.

”Chiriașul a abuzat de deschiderea și disponibilitatea acordate, utilizând mijloace de înregistrare fără a fi autorizat sau a primi acordul din partea acestora din urmă, încălcând prevederile art. 226 din Codul penal, conform căruia constituie infracțiune: ”ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrare audio a unei persoane aflate într-o locuință sau încăpere ori dependință ținând de aceasta”. Martor la cele relatate este Cerciu Ciobanu Adelina, inspector de zonă.

mircea ovidiu

Mircea Ovidiu, directorul Urbana S. A.

”Domnul R. G. D. s-a înscris în audiență cu intenția clară de a provoca conducerea Urbana S.A. să încalce prevederile legale în vigoare, propunând în acest scop încheierea unei ”înțelegeri”, căreia în mod evident nu i s-a dat curs, acesta fiind invitat să părăsească sediul instituției. Este cunoscut faptul că Urbana S A. nu tolerează astfel de comportamente și nu are deschidere pentru astfel de ”înțelegeri”, care implică nerespectarea legislației în vigoare și aplicarea unui tratament diferențiat față de alți chiriași”, a mai declarat directorul Mircea Ovidiu.

Cât privește refuzul de a prelungi contractul, oficialii Urbana S.A. spun că totul pleacă de la datoriile acumulate la întreținere, spre exemplu la data de 31 ianuarie 2021 existând suma restantă de 1.736 de lei, la care se adaugă o contribuție la cheltuielile comune de 5.830 de lei.

Extras din răspunsul Urbana S. A.

”Așa cum se poate observa, familia R. se încadrează la categoria chiriașilor care abuzează de bunătatea comunității, beneficiind de o chirie modică subvenționată de stat, într-o locuință proprietatea statului, având obligația de a respecta prevederile contractuale... În acest context, societatea noastră nu este dispusă să tolereze astfel de comportamente”, încheie directorul Mircea Ovidiu.

”O să ne judecăm și vom vedea ce se întâmplă. Acum locuiesc fără contract și nu știu ce voi face, cât trebuie să plătesc. Dacă mă scot în stradă nu am unde să mă duc și nu am de ce!”, concluzionează și chiriașul R. G. D..

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

No Au

Acum 1 lună

Sunt multe nereguli observate doar citind acest articol. În primul rând, orice executare silită, fie ca este poprire la sursă, mobiliara sau imobiliară se poate realiza doar respectând niște pași prevazuți de codul de procedură fiscală și neaparat cu notificarea prealabilă a debitorului fiscal respectiv posibilitatea contestarii la executare în termenele legale
Raspunde

Marius

Acum 1 lună

Ce executare silita visezi? Nu e proprietatea lui, este a statului. Este un contract pe care proprietarul nu vrea sa il mai prelungeasca. Nu pot sa nu remarc neprofesionalismul Urbana de-a lungul timpului, dar tie ti-ar conveni sa ai chiriasi care au restante la intretinere de aproape 7 mii de lei?
Raspunde

L

Acum 1 lună

.

Raspunde

Vivi Dragan

Acum 1 lună

Tot mai des acesti directori majoritatea numiti politic se comporta de parca ar fi stapani ai cetatenilor nu in serviciu lor. Acest director de la Urbana ori a fost complice cu acel functionar corupt ori este foarte slab pregatit pentru functia de director daca functionarii pe care ii conduce isi fac de cap. Acum intelegem de ce se insista pe rotirea celor care compun consilile de administratie la societatile cu actionar Consiliul Local. Pai daca se alegeau corect mai erau acesti **** directori ?

Raspunde

Vai de salariati

Acum 1 lună

Sa vezi cum se comporta ca stapani ai institutiilor! Timpul sa treaca, mandatul sa tina, salariul sa vina! E nevoie de Mandate LIMITATE pe 4 ani cu proiect de management la toate institutiile!
Raspunde

McD

Acum 1 lună

...si cu Birt ce facem ???... ca azi maine face 20 de ani la S.C.Piete S.A.!!!
Raspunde

Eu

Acum 1 lună

ce presa de cocoa avem! imi este scarba de o asa presa in Sibiu. se vede clar de pe listele de intretinere cine e cu initialele "protejate" (vezi tu doamen vroia sa isi protejeze bla bla) si ca are peste 4500 ron de plata. sigur sumele alea nu s-au aduna in 1 luna ! si daca ii arata alt deget, ii placea ?:))

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus