Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Ungaria nu mai vinde benzină ieftină străinilor. ”Profită de faptul că Ungaria este capabilă să menţină preţul la benzină la 1,2 euro pe litru”

Ungaria nu mai vinde benzină ieftină străinilor. ”Profită de faptul că Ungaria este capabilă să menţină preţul la benzină la 1,2 euro pe litru”

Doar automobilele înmatriculate în Ungaria vor putea cumpăra combustibili la preţurile plafonate de guvern, începând de vineri, în timp ce automobilele înmatriculate în străinătate vor cumpăra combustibili la preţurile pieţei, a declarat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, transmite Agerpres, care citează MTI.

În condiţiile în care preţurile la combustibili în Ungaria sunt cele mai mici din Europa, a crescut foarte mult turismul în scopul achiziţionării de combustibili în zona de graniţă, astfel încât acest turism a devenit o ameninţare la adresa securităţii aprovizionării, susţine Gergely Gulyas.

"Cumpărătorii străini profită de faptul că Ungaria este capabilă să menţină preţul la benzină la 480 de forinţi (1,2 euro) pe litru, în timp ce în alte părţi din Europa este de 700-900 de forinţi", a spus Gergely Gulyas.

Pentru a preveni un astfel de "abuz", numai automobilele înmatriculate în Ungaria vor putea cumpăra benzina la 480 de forinţi litrul în Ungaria. Ceilalţi vor trebui să plătească preţul pieţei, a subliniat Gergely Gulyas.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1104

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Javert

Acum 4 luni

Nu înțeleg ce caută Ungaria în UE.
Raspunde

McD

Acum 4 luni

BUUUUn ...cand Germania a vrut sa introduca taxe de autostrada doar pentru tranzit, toata Europa a fost impotriva (cu toate ca era o masura de sprijin pentru locuitorii Germaniei in scopul refacerii drumurilor din tara) dar acum ca ungurii fac separatisme nimeni nu mai urla si chiar sunt multi adepti ai ideii...de ce nu putem si noi face la fel in Romania pentru cetatenii nostri chiar si cu instituirea unei cantitati lunare subventionate (100-150 litri/autoturism)!!! ... va spuin eu ca suntem vanduti complet , trebuie sa intrebam chiar si atunci cand mergem la toaleta....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus