Duminică,
14.08.2022
Cer Senin
Acum
25°C

Peste 1.200 de copii din Avrig au sărbăorit „Ziua Copilului care Protejează Mediul”

Peste 1.200 de copii din Avrig au sărbăorit „Ziua Copilului care Protejează Mediul”

Peste 1200 de elevi și preșcolari care învață în școlile și grădinițele din Avrig, Bradu, Mârșa, Săcădate și Glâmboaca, au răspuns invitației Primăriei Orașului Avrig de a participa la proiectul de educație ecologică prin joacă, „Prietenii Naturii”. Punctul culminant al proiectului de educație ecologică a fost chiar instituirea, la nivel local, a “Zilei Copilului care Protejează Mediul”. Astfel, cu o zi înainte de 1 iunie, 31 mai a fost o zi dedicată copiilor care iubesc natura, cu jocuri și activități distractive, în Piața Gheorghe Lazăr din Avrig.

În luna mai, în cadrul campaniei de conștientizare, în școlile avrigene au fost organizate diferite activități cu tematică ecologică. Organizatorii au încurajat planificarea unor ore de educație ecologică în natură, în cadrul cărora elevii au fost invitați să observe flora și fauna. De asemenea, au fost instituite Patrule Verzi în fiecare școală  și a avut loc o competiție de colectare selectivă

„Copiii au fost invitați să realizeze vizualuri cu tematică ecologică, care să ilustreze mesajele – cheie ale campaniei, încurajând o atitudine conștientă și grijulie a copiilor față de natură. O clasă de elevi de la Liceul Teoretic Gheorghe Lazăr Avrig a realizat un proiect special, pentru a marca Ziua Copilului care Protejează Mediul. Aceștia au scris zeci de scrisori, în total 7 metri de hârtie cu mesaje pro – mediu”, arată organizatorii evenimentului într-un comunicat de presă.

De-a lungul campaniei, copiii au fost provocați să propună rezolvări pentru diferite probleme de mediu, într-un mod distractiv, învățând să găsească singuri soluții, și să rezolve situații precum gunoaiele aruncate la întâmplare la marginea localităților în care locuiesc sau deșeurile selectate necorespunzător.

„Astăzi a avut loc și premierea câștigătorilor competiției de vizualuri cu tematică ecologică. Cu sprijinul sponsorilor locali, premiile au constat în trotinete, role, skateboarduri și boxe portabile iar buna – dispoziție a fost asigurată de clovnul Farfarello și de super eroii colectării selective: Mărie Hârtie, PETrică și Miticlă”, mai arată aceștia.

Campania de conștientizare “Prietenii Naturii - Educație ecologică prin joacă”, este un proiect al Primăriei Avrig, în parteneriat cu Liceul Teoretic “Ghe. Lazăr” Avrig, Liceul Tehnologic Mârșa și Școala Gimnazială Avrig, ADI ECO și Garda de Mediu Sibiu.

Sponsorii proiectului au fost Soma, Somarest, Medi Holding, Lazăr Trans, Benzinăria Octano, Complex Turistic Brândușa, Jifa și Brambura Park.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 2 luni

Nemții de la Auschwitz aveau o vorba, sarbatoriti-va clipa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus