Marţi,
03.10.2023
Cer Senin
Acum
22°C

Puteți dona pentru proiectele maratonului până la finalul lunii. „Este atins aproape 80% din target-ul total”

Puteți dona pentru proiectele maratonului până la finalul lunii. „Este atins aproape 80% din target-ul total”

Cel mai mare eveniment filantropic de alergare din România, Maratonul Internațional Sibiu, va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 8:30, iar anul acesta aleargă peste 4.600 de persoane pentru cele 34 de proiecte înscrise. Donațiile se pot face în continuare și după încheierea evenimentului.

Potrivit organizatorilor, tot mai multe proiecte sunt destinate mediului rural, precum cele dedicate creării de biblioteci, terenuri de sport sau proiecte educaționale, o veste îmbucurătoare pentru că transmite un mesaj – tot județul se poate bucura de pe urma Maratonului Internațional Sibiu.

„Ne bucurăm să vedem că sibienii sunt interesați să sprijine și proiectele din afara orașului, care au nevoie de foarte multe fonduri”, spune Ciprian Ciocan, președintele Fundației Comunitare Sibiu, organizatorul evenimentului.

„Vin tot mai mulți copii de la școli din mediul rural și evenimentul prezintă o diversitate tot mai ridicată. Sperăm să vedem tot mai mult prezență din tot județul.”

Până în acest moment s-au strâns aproximativ 80% din banii pentru proiecte, iar cei care doresc să doneze o pot face în continuare până la finalul lunii iunie. „Deja ne apropiem de suma de 620.000 de lei strânși exclusiv pentru proiecte, bani care vor merge în finanțări nerambursabile către cele 34 de ONG-uri participante. Undeva spre 80% din target-ul total al evenimentului este atins deja, la câteva zile înainte de eveniment”, explică Ciprian Ciocan.

Maratonul Internațional Sibiu se desfășoară anul acesta în zilele de 4 și 5 iunie, cu pornire din Piața Mare, ca în fiecare an. Startul se va da în dimineața zilei de sâmbătă, 4 iunie, pentru adulți. Există șapte curse la care se va alerga, dintre care două sunt dedicate minorilor. 

Citește și 4.630 de alergători anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu: „E un maraton pe care-l alergi de plăcere, nu pentru un personal best”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

@@@

Acum 1 an

Ba sa-si puna pofta in cui! Sa doneze cei care fac afaceri cu statul si castiga banul usor... Unii mai si muncesc pentru bani/...
Raspunde

Dan

Acum 1 an

cred ca ar putea fi mult mai multi participanti decat 4600 daca taxa de participare nu ar fi exagerata: intre 75 si 175 de lei (din care doar jumatate merg la cauza) in conditiile in care evenimentul are finantare si de la autoritatile locale
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus