Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
9°C

Fumigene şi ouă aruncate înspre manifestanți de la ”Iași Pride”. S-a scandat ”Iaşul nu-i Sodoma”, s-a fluierat şi huiduit

Fumigene şi ouă aruncate înspre manifestanți de la ”Iași Pride”. S-a scandat ”Iaşul nu-i Sodoma”, s-a fluierat şi huiduit

Sute de persoane au participat duminică după-amiază la marşul „Iaşi Pride”, în timp ce zeci de persoane participă la o contramanifestaţie, scandând ”Iaşul nu-i Sodoma”, relatează News.ro. Din grupul contestatarilor evenimentului, la un moment dat au fost aruncate fumigene şi ouă înspre participanţii la marş.

Asociaţia Rise OUT organizează a doua ediţie a marşului Iaşi Pride, la acţiune fiind prezente sute de persoane. Participanţii s-au adunat în faţa Universităţii Alexandru Ioan Cuza, apoi au pornit în marş către centrul Iaşiului.

În zonă şi-a făcut apariţia şi zeci de contestatari ai evenimentului. Aceştia erau îmbrăcaţi în majoritate cu tricouri albe, iar unii aveau asupra lor însemne religioase. Ei au scandat ”Iaşul nu-i Sodoma”, au fluierat şi au huiduit. La un moment dat, dinspre grupul contestatarilor s-a aruncat cu fumigene şi chiar cu ouă către participanţii la marş.

Un autobuz al Jandarmeriei s-a interpus între cele două grupuri, iar pe traseul evenimentului au fost mobilizate importante forţe de ordine.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşilor au precizat vineri că prima duminică după 1 iunie, este una specială pentru familiile creştine, fiind consacrată de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept Duminica Părinţilor şi Copiilor.

”Se ia act cu adâncă durere că, tocmai în acest context, chiar în această zi se organizează în Iaşi un nou marş al semenilor noştri ce susţin păcatele contra firii, dorite a fi acceptate drept normalitate şi promovate în instituţii de învăţământ şi, în general, în spaţiul public. Nădăjduim, în duh de pocăinţă şi de rugăciune, că aceştia vor avea puterea lăuntrică de a constata adevărul fundamental, anume că Dumnezeu a creat omul ca bărbat şi femeie, cu toate responsabilităţile care decurg de aici. Reamintim, pe această cale, că toţi cei atinşi de diferite patimi sau păcate, mai mici sau mai mari, suntem cuprinşi în rugăciunile Bisericii, care nu este instanţă de judecată, ci Spital duhovnicesc, unde putem veni cu frământări şi căutări, dar mai ales cu dorinţa sinceră de a ne tămădui”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Aproximativ o sută de persoane au participat anul trecut la prima ediţie a marşului Iaşi Pride, acţiunea având loc pe 1 octombrie. În zona în care s-au adunat participanţii au apărut mai multe persoane cu icoane şi cruci în mâini, aceştia strigând ”Iaşul nu-i Sodoma”.

La un moment dat, pe traseu, o femeie din grupul de contestatari a aruncat cu apă înspre participanţii la marş, ea spunând că este vorba de agheasmă, relatează news.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aristide

Acum 3 luni

Probabilitatea de a avea in familie o persoana LGBT este destul de ridicata.( As vre În România se estimează grosso-modo că sunt 7-12% persoane cu comportament homosexual sau bisexual, însă conform multor analize s-a constat că majoritatea este emigrantă; analizele dificile pe aceștia fiind făcute de la distanță folosind rețelele de socializare. Procentul e sesizabil mai mare la cei care formează așa-numita generație a decrețeilor dar și a celor născuți în cele două decenii de după anul 1990. Foarte puțini își fac coming-out-ul public dar mulți își fac în cercul intim al familiei sau prietenilor deoarece provin din medii profund homofobe precum medii ultra-religiose sau medii dezavantajate educațional precum cei din etnia romă. S-a observat că cele mai multe persoane de cetățenie română născute cu orientare non-heterosexuală provin din aceste două medii. Se estimează că aproape 20% dintre bărbații din aceste două medii analizate sunt non-heteronormativi. Femeile non-heteronormative nu au fost analizate datorită faptului că nu există o teorie clară cu privire la persoanele de sex feminin cu orientare non-heterosexuală și astfel erau greu de identificat.“ [6][citare ulterioară]) As vrea sa-i vad atunci pe aruncatorii de oua...
Raspunde

Elzorab

Acum 3 luni

Probabilitatea de care spui tu exista pentru ca se doreste acest lucru. Anormalul devine normal pentru ca acesta e planul. Iar cozi de topor sunt destule care sa sprijine aceasta teorie bazata pe sondaje masluite.
Raspunde

...

Acum 3 luni

Aristide draga, "observatiile" despre care vorbesti dumneata sunt complet fabricate, nu exista date solide din care sa scoti un astfel de procent. Poate peste vreo 50 de ani de dictatura neomarxista si inhalatii obligatorii cu ftalati sa ajunga astfel de procent o realitate. Te rog frumos sa te abtii de la astfel de afirmatii "certe" pana nu ai in spatele lor greutatea unor statistici validate oficial si stiintific, nu doar enuntate de un activist inflacarat al alfabetului trunchiat.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Jean de Esseintes

Acum 3 luni

Reacțiile lui Elzorab si ale celuilalt anonim sunt exact imaginea statului roman cu privire la problemele cetățeniilor( nu enoriașilor), daca se filmează ceva in spital de exemplu, a fost trucata filmarea, daca se înregistrează a fost trucata înregistrarea, daca se face un studiu ( adică se cercetează nu se crede) a fost măsluit si așa mai departe. Sunt atât de leneși încât nici nu critica nici nu gândesc. Îndobitocirea continua...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus