Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
21°C

Cât te costă tabăra copilului în vara aceasta: de la 650 de lei până la peste 1.500 de lei

Cât te costă tabăra copilului în vara aceasta: de la 650 de lei până la peste 1.500 de lei

Mai sunt doar câteva zile până ce toți preșcolarii și elevii vor intra, oficial, în vacanța de vară. Organizatorii de tabere vin cu o oferă bogată de distracții și aventuri. Părinții au de ales atât între ofertele puse la dispoziție de Direcția Județeană pentru sport și Tineret Sibiu, cât și din ofertele celor privați. Pot opta pentru tabere de odihnă, tabere tematice, de aventură sau chiar tabere urbane care se desfășoară zilnic. Prețurile variază între 650 de lei pentru taberele oferite de direcție și pot ajunge să depășească 1.500 de lei pentru cele private.

Direcţia judeţeană pentru Sport și Tineret Sibiu (DJST) pune la dispoziția elevilor, tinerilor și cadrelor diactice, pentru vacanță de vară 2022, patru centre de agrement, unde aceştia îşi pot petrece sejururi de neuitat. Acestea sunt Centrul de Agrement „Trecătoarea Cerbilor” PĂLTINIŞ (cu o capacitate de 100 locuri), Centrul de Agrement RÂU SADULUI (cu o capacitate de 96 de locuri), Centrul de Agrement CISNĂDIOARA (75 de locuri) și Centrul de Agrement OCNA SIBIULUI (100 de locuri).

Pe lângă acestea, DJST Sibiu, mai are în administrare Centrul de Agrement ȘANTA-PĂLTINIȘ (60 locuri), unde se pot închiria cabane pentru petrecerea timpului liber.

Perioadele de sejururi pentru vacanța de vară 2022, sunt: 13-18 iunie; 20-25 iunie; 27 iunie-02 iulie, 4-9 iulie, 11-16 iulie, 18-23 iulie, 25-30 iulie, 1-6 august, 8-13 august, 15-20 august, 22-27 august, 29 august – 3 septembrie 2022 (serii de 6 zile/ 5 nopți și 5 pensiuni complete).

Costul unei zile de tabără (cazare si masă) în aceste locatii este curpins între: 110 lei/pers (55 lei cazare și 55 lei masa) la Râu Sadului, Cisnădioara și Păltiniș, si 105 lei/pers la Ocna Sibiului (50 lei cazare și 55 lei masa).

În aceste locații se desfășoară tabere de odihnă, tematice, proiecte de tineret și cantonamente.

În tabere de odihnă, pe lângă solicitările din Sibiu sunt și din alte județe din tară cum ar fi Hunedoara, Constanța, Timiș, Olt, București și Dolj. Gradul de ocupare în acest moment este 90% în locațiile de la Cisnădioara și Râu Sadului și de 30% în cele de la Ocna Sibiului si Păltiniș. Deși majoritatea seriilor de tabără nu au o tematică anume, în fiecare din ele vor fi organizate activități de petrecere a timpului liber de către animatori sau profesori specializați în astfel de activități.

Gratuitate pentru olimpici în taberele tematice

Pe lângă aceste taberele de odihnă Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret Sibiu are și tabere tematice pe diferite discipline de învățământ. Este vorba despre tabăra de matematică (la Râu Sadului), cea de limba engleză (Râu Sadului), de limba germană și fizică (la Cisnădioara), astronomie și anticipație științifică (Cisnădioara).

În seriile de tabără organizate pe diferite discipline de învățământ (matematică, fizică, limba germană și limba engleză) vor participa în majoritate copii din invățământul primar, gimnaziu și liceal din unităţile şcolare din judeţul Sibiu, care vor putea să-și consolideze noţiunile în aceste domenii dar şi să participe la diverse concursuri cultural-sportive.

Reprezentanții DJST Sibiu transmit că pentru premianţii la fazele naţionale ale olimpiadelor de matematică şi fizică taberele tematice sunt gratuite.

De asemenea, tot în această vară se vor organiza în locatiile direcției diferite proiecte de tineret. Din această categorie fac parte proiectele celor de la Asociația Grup Școlar Mârșa, „Educația – calea spre o cetățenie responsabilă și activă. Școala în natură”, la Cisnădioara, 25 copii, un proiect al celor de la Fundația „Centrul European de Integrare al Romilor” - „Punți în dezvoltare” la Râu Sadului, 200 copii (2 serii/100 copii) și un proiect în cadrul Programului de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor (Granturi SEE 2014-2021).

Cantonamente sportive

În această vară nu vor lipsi nici cantonamentele sportive. Având în vedere că locațiile direcției de la Cisnădioara și Râu Sadului dispun de terenuri și aparatură specifică activităților sportive se vor desfășura cantonamente ale echipei de handbal juniori, Handbal Club Sibiu și CSS Sibiu, dar și de baschet și volei pentru echipa de juniori a CSS Sibiu, ACS Premium Sibiu și ACS Alpha sport Sibiu.

„În anul 2020 am reușit modernizarea Centrului de Agrement de la Cisnădioara, printr-o investiție a MTS in valoare de 1,4 milioane lei prin care am reușit să schimbăm în totalitate fața acestei tabere. Printre lucrările de modernizare se numără amenajarea de grupuri sanitare la fiecare cameră, refacerea piscinei existente, amenajarea unui teren de sport multifuncțional din tartan (handbal, baschet, volei), amenajarea unui loc de joacă (leagăne, complex de joacă, topogane, hinte, precum și montarea de aparatură fitness outdoor), refacerea aducțiunii de apă, refacerea gardului împrejmuitor la taberei, achiziționarea de aparatură profesională pentru prepararea hranei, achiziționarea de table Smart pentru desfășurarea taberelor tematice la diferite discipline de învățământ. În cele patru centre de agrement din judetul nostru, ne strădium să oferim copiilor, tinerilor și cadrelor didactice condiţii deosebite de cazare, masă şi petrecere a timpului liber”, transmit reprezentanții  DJST Sibiu.

Pentru mai multe informații despre locațiile se poate accesa site-ul  www.tineretsibiu.ro.

O alternativă sunt taberele private

Părinții pot opta și pentru taberele private organizate din și în Sibiu. În perioada 17 -22 iunie cei de la Tabere Toby organizează o tabără militară. Aceasta se va desfășura în stațiunea Păltiniș, cazarea fiind la pensiunea Alpina Casi. O astfel de tabără care include cinci nopți cu pensiune completă costă 1.450 de lei de copil. De asemenea, aceeași tabără militară, la același preț și în aceeași perioadă este organizată și la Poiana Brașov.

Cei de la Soca Tour organizează în perioada 22 – 27 iulie o taabără de echitație la Complex Brândușa din Avrig. Sunt șase zile de tabără cu pensiune completă și echitație în fiecare zi care costă 1.445 de lei. Capacitatea este de 44 de locuri. O altă tabără organizată de ei este Tabăra de vară la Hotel Brukenthal, tot în Avrig, tabără care costă 1.230 de lei și se desfășoară în perioada 20 - 25 iunie și 26 iunie - 1 iulie. 

Cei de la Științescu Hub au organizat o tabără în perioada 1-7 august, la Gura Râului, la Conacul dintre Râuri. Aici, însă, toate locurile au fost ocupate. Au, în schimb, proiectul „Vacanța mare în hub – Summer STEAM 2022”, o tabără urbană care se desfășoară zilnic în perioada 13 iunie – 2 septembrie. O zi de tabără costă 250 de lei și programul de vacanță cu activități diverse este structurat pe săptămâni. Se poate achiziționa o săptămână de program sau mai multe. În fiecare săptămână copiii vor avea un atelier de robotică adaptat temei respectivei săptămâni.

În perioada 24 – 29 iulie, la Pensiunea Popasul Montan de pe Valea Avrigului se organizează o Tabără a copiilor curioși, pentru cei cu vârste între 4 și 14 ani. Prețul este 1.350 de lei.

tabara

Cei de la Eppic Education organizează în perioada 26 iunie – 1 iulie „Splash Camp” pe Valea Avrigului, pentru copii de peste 7 ani. Tabăra se desfășoară pe parcursul a șase zile și cinci nopți și costă 1.500 de lei. De asemenea, tot pentru copii de peste 7 ani, în perioada 25 – 29 iulie, organizează „Survivor summer art camp”, o tabără care se desfășoară la Hanul Patrisiei, în Cârțișoara. Tabăra costă 1.550 de lei și oferă foc de tabără, echitație, dansuri, drumeții și diferite ateliere.

Cei de la Logiscool organizează tabere urbane, în fiecare zi, la sediul din Sibiu în perioada 20 iunie - 2 septembrie 2022, în grupe de 8 - 10 elevi cu un instructor, pe categorii de vârstă (8-18 ani). Activitatea constă în module de 5 zile, de luni până vineri, în mai multe intervale orare. Participanții beneficiază de gustări, iar participanții din cadrul taberelor de zi întreagă beneficiază de masă de prânz. Taberele urbane au tematici diferite.

Dalin Happy Events şi Anca Ivan organizează timp de patru zile o tabără de Vlogging și aventură în natură. Tabăra este dedicată copiilor peste 7 ani și are scopul de a oferi un program integrat de aventură outdoor și dezvoltare personală.

Happy Free Kids organizează la Gura Râului o tabără de echitație și creație. Copiii vor vizita centrul ecvestru, vor vedea cum trăiesc 60 de cai arabi și vor învăța multe lucruri despre ei, cum se hrănesc și ce mănâncă, cum se curăță, cum să comunice cu ei, vor face plimbări cu calul preferat, vor învăța cum să își păstreze echilibrul pe un cal și chiar să facă trap. Tabăra este de șase zile și cinci nopți.  

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

Profu

Acum 2 luni

Din nou se anunta ca toti elevii intra in vacanta NU toti elevii intra in vacanta. Sunt ore pana in 1 iulie chiar si mai mult.....
Raspunde

DB

Acum 2 luni

Enterocolita și toxiinfecțiile alimentare sunt incluse în preț sau trebuie plătite extra?
Raspunde

Ion

Acum 2 luni

Unii dintre elevi au intrat geja in vacanta, caci a obosit profesorul -invatator. Ce serbare de sfarsit de an scolar ...Gata. Oare inspectoratul scolar stie cum se desfasoara-sau nu- procesul de invatamant ? Cum se suspenda orele fara motiv intemeiat ?
Raspunde

Sparrow

Acum 2 luni

O gramada de tabere tematice. Militare sau de supravietuire...... Organizatorii stiu ceva ce noi nu stim ! Bine ati venit la Tabara " Buncārul Atomic" aici veti învāta cum sā deveniti canibali, dacā situatia se înrāutāteste si nu mai avem ce hali!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus