Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Prelevare de organe şi ţesut, la Spitalul din Târgu Mureș, de la un pacient de 13 ani

Prelevare de organe şi ţesut, la Spitalul din Târgu Mureș, de la un pacient de 13 ani

Mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au participat, marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş la a opta prelevare de organe din acest an, de la un copil de 13 ani, internat în Secţia Clinică ATI cu accident vascular cerebral.

"În cursul zilei de azi, 07 iunie 2022, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat ficatul, rinichii, os-tendon şi cornee de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un copil de 13 ani, internat în Secţia Clinică ATI cu accident vascular cerebral. Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, iar osul şi tendonul au fost trimise la Banca de ţesut Colentina", a precizat SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă remis Agerpres.

Prelevarea de organe de marţi este a opta realizată în acest an la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Potrivit SCJU, intervenţiile au fost realizate de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni pentru ficat, coordonată de dr. Guenadiy Vatachki, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi, coordonată de dr. Andrei Tomuţa, iar echipa medicală de la Banca de ţesut Colentina, pentru os şi ţesut, a fost coordonată de dr. Andrei Nica.

"Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, formată din dr. Dalia Truţă, dr. Nyiri Emese, dr. Oana Coman, dr. Alexandra Gheorghe, as. Andrei Burghelea, as. Dorin Boca şi coordonatorul regional dr. Oana Pitea, a făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansa la o viaţă mai bună", a menţionat SCJU Târgu Mureş. 

foto iulustrativă depositphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Trotineta

Acum 1 an

Cam multe prelevări în ultima vreme, așa mulți pacienți în moarte cerebrală? Copil de 13 ani cu AVC? Hmmm….
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus