Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Unic în România: Studenții civili vor fi instruiți pentru armată, printr-un program pilot dezvoltat la Sibiu

Unic în România: Studenții civili vor fi instruiți pentru armată, printr-un program pilot dezvoltat la Sibiu

Un program pilot de formare și dezvoltare a studenților civili care doresc să urmeze o carieră militară urmează să fie implementat la Sibiu. Acest lucru este posibil printr-un parteneriat între Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, în colaborare cu Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu.

La ceremonia de absolvire a studenților sibieni, care a avut loc astăzi, 9 iunie, în Piața Mare, rectorul AFT, Ghiță Bârsan, a vorbit despre un program pilot care urmează să fie implementat și care îi va ajuta pe studenții civili să cunoască domeniul militar.

„Intenționăm ca universitățile noastre să fie implicate într-un program pilot de formare inițială și dezvoltare a ofițerilor în activitate și rezervă proveniți din instituții civile de învățământ superior prin intermediul căruia studenții care vor să îmbrățișeze cariera armelor să treacă  printr-un program riguros de selecție, iar după aceea să parcurgă în paralel module de studii și instruire în cele două universități pentru ca la absolvire să devină ofițeri ai armatei române”, a spus Ghiță Bârsan.

Peste 2.000 de studenți ai Universității Lucian Blaga din Sibiu și ai Academiei Forțelor Terestre au sărbătorit astăzi, 9 iunie, ceremonia Gaudeamus, care a avut loc în Piața Mare a orașului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 3 luni

Mai bine sa-i invete apararea impotriva crimei organizate statale.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus